Annonce
Esbjerg

Sur smiley: Kebabkød stod i spande ved 19 graders varme

Massevis af kebab og hakket oksekød måtte smides i skraldespanden, da en kontrollant fra Fødevarestyrelsen forleden dukkede op hos Pizza & Burgerhouse på Skrænten. Indehaveren beklager menneskelige fejl og lover bod og bedring.

Annonce

Esbjerg: Massevis af oksekøb og kebab måtte kasseres til skraldespanden, da Fødevarestyrelsen forleden troppede op hos Pizza & Burgerhouse på Skrænten 59 i Esbjerg.

Kontrolbesøget fandt sted sidste weekend på en af de traditionelt store takeaway-dage, lørdag den 4. november, og her fandt styrelsens kontrollant blandt andet, at råt, hakket oksekød blev opbevaret i en overfyldt beholder i en kølemontre, hvor temperaturen øverst i kødet blev målt til 11,4 grader og 8,6 grader.

Resultatet blev en bøde på 5.000 kroner, flere indskærpelser og en sur smiley for mangelfuld hygiejne.

Ved kontrolbesøget blev det desuden konstateret, at varmebehandlet kebab blev opbevaret i spande udenfor køl. Her blev temperaturen målt til 19,4 og 16,8 grader i de øverste lag, mens laveste temperatur i midten af spanden blev målt til 5,4 grader. Kebab-kødet blev efterfølgende kasseret, men det sluttede ikke her.

Kontrollanten konstaterede også, at hakket oksekød i en fryser ikke var frosset. I alt var der tale om 173 pakker, som delvist blev kasseret ved tilsynet, og i kontrolrapporten hedder det:

"Det er oplyst, at kødet er indkøbt i går og kommet i fryser. Der er ikke styring på temperatur i fryser, og kødet har ligget natten over og er stadig delvist eller ikke frosset. Kødet har sidste anvendelsesdato 3.11.2017."

En svipser

Murat Bayram har drevet Pizza & Burgerhouse på Skrænten i omkring 20 år. Ifølge kontrolrapporten har han modtaget storsmilende smiley'er ved de seneste tre tilsyn, inden det gik galt den 4. november.

Annonce

Døren sluttede ikke tæt

Det blev ligeledes overfor personalet indskærpet, "at fødevarer skal opbevares og transporteres ved temperaturer, således af fødevarerne ved anvendelse på sædvanlig måde ikke er sundhedsskadelige eller af anden grund uegnede til menneskeføde."

Ligeledes blev det overfor personalet indskærpet, "at der skal træffes passende foranstaltninger til bekæmpelse af skadegørere," med henvisning til at døren fra produktionsområdet og direkte ud ikke sluttede tæt, ligesom det blev indskærpet, at virksomheder skal kunne dokumentere egenkontrollens gennemførelse og resultater. Følgende blev konstateret hos Pizza & Burgerhouse: Varemodtagelse, opbevaringstemperatur, opvarmning, nedkøling samt varmholdelse er ikke dokumenteret siden uge 40.

Pizza & Burgerhouse får nu mulig for at rette op på tingene ved et opfølgende kontrolbesøg.

Annonce

Indehaveren beklager

Til JydskeVestkysten oplyser indehaver Murat Bayram, at han beklager situationen, og at der tale om menneskelige fejl, som ikke skal gentage sig.

- Vi har haft for store mængder opbevaret, og det har gjort, at kødet ikke har været koldt nok. For eksempel havde jeg simpelthen forregnet mig, da jeg købte de 173 pakker oksekød til fryseren. Det var i forvejen meget i fryseren, og vi solgte ikke så meget som ventet, forklarer Murat Bayram.

Han vil desuden sørge for at der bliver taget hånd om de øvrige forhold påpeget af Fødevarestyrelsen, herunder fælder til bekæmpelse af skadedyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce