Annonce
Varde

Sur smiley og bøde: Fødevarer var for varme i fiskebutik

Fiskehuset på Hvidbjerg Strandvej. Foto: Google Street View
Røgede ål uden skind var 16,4 grader varme i butik. Det var medvirkende til en sur smiley og en bøde til fiskebutik, som nu vil ise bedre i stærk sommervarme.
Annonce

Blåvand: Fiskehjørnet på Hvidbjerg Strandvej i Blåvand måtte indkassere en sur smiley, og butikken har modtaget et bødeforlæg på 5000 kroner. Det skete, da Fødevarestyrelsen var på kontrolbesøg den 28. august - en meget varm sensommerdag.

Her blev der fundet for varme fisk i nogle montrer. I den ene montre var der rejer. Temperaturen i disse blev målt til 12,8 grader, karryrejer 13,4 grader og røget ål uden skind 16,4 grader. Lufttemperaturen blev målt til 11,2 grader.

I den anden var lufttemperaturen 10,4 grader og den ferske laks var 8,2 grader. Ifølge Fødevarestyrelsens hjemmeside, så kommer en veliset fisk ned på en temperatur på blot to grader.

I den sidste montre var der røgede produkter, som var på 12,5 og 13 grader. Virksomheden fik lov til at sælge disse, da der var dokumentation for, at de var modtaget samme dag. Men de var for varme til at følge en procedure i butikken om at gemme usolgte røgede produkter til næste dag.

Annonce

Procedure ændres under hedebølge

Onsdag den 28. august var der hedebølge i området med temperaturer på cirka 30 grader.

Ellers var der ingen anmærkninger til virksomhedens rengøring og øvrige procedurer.

Butikken har ikke svaret på henvendelser fra JydskeVestkysten. Men til kontrolrapporten har virksomheden udtalt, at den vil ændre procedurer for isning i varmt vejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce