Annonce
Varde

Sur smiley og bøde: Fødevarer var for varme i fiskebutik

Fiskehuset på Hvidbjerg Strandvej. Foto: Google Street View
Røgede ål uden skind var 16,4 grader varme i butik. Det var medvirkende til en sur smiley og en bøde til fiskebutik, som nu vil ise bedre i stærk sommervarme.

Blåvand: Fiskehjørnet på Hvidbjerg Strandvej i Blåvand måtte indkassere en sur smiley, og butikken har modtaget et bødeforlæg på 5000 kroner. Det skete, da Fødevarestyrelsen var på kontrolbesøg den 28. august - en meget varm sensommerdag.

Her blev der fundet for varme fisk i nogle montrer. I den ene montre var der rejer. Temperaturen i disse blev målt til 12,8 grader, karryrejer 13,4 grader og røget ål uden skind 16,4 grader. Lufttemperaturen blev målt til 11,2 grader.

I den anden var lufttemperaturen 10,4 grader og den ferske laks var 8,2 grader. Ifølge Fødevarestyrelsens hjemmeside, så kommer en veliset fisk ned på en temperatur på blot to grader.

I den sidste montre var der røgede produkter, som var på 12,5 og 13 grader. Virksomheden fik lov til at sælge disse, da der var dokumentation for, at de var modtaget samme dag. Men de var for varme til at følge en procedure i butikken om at gemme usolgte røgede produkter til næste dag.

Annonce

Procedure ændres under hedebølge

Onsdag den 28. august var der hedebølge i området med temperaturer på cirka 30 grader.

Ellers var der ingen anmærkninger til virksomhedens rengøring og øvrige procedurer.

Butikken har ikke svaret på henvendelser fra JydskeVestkysten. Men til kontrolrapporten har virksomheden udtalt, at den vil ændre procedurer for isning i varmt vejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce