Annonce
Varde

Sur smiley og bøde: Fødevarer var for varme i fiskebutik

Fiskehuset på Hvidbjerg Strandvej. Foto: Google Street View
Røgede ål uden skind var 16,4 grader varme i butik. Det var medvirkende til en sur smiley og en bøde til fiskebutik, som nu vil ise bedre i stærk sommervarme.

Blåvand: Fiskehjørnet på Hvidbjerg Strandvej i Blåvand måtte indkassere en sur smiley, og butikken har modtaget et bødeforlæg på 5000 kroner. Det skete, da Fødevarestyrelsen var på kontrolbesøg den 28. august - en meget varm sensommerdag.

Her blev der fundet for varme fisk i nogle montrer. I den ene montre var der rejer. Temperaturen i disse blev målt til 12,8 grader, karryrejer 13,4 grader og røget ål uden skind 16,4 grader. Lufttemperaturen blev målt til 11,2 grader.

I den anden var lufttemperaturen 10,4 grader og den ferske laks var 8,2 grader. Ifølge Fødevarestyrelsens hjemmeside, så kommer en veliset fisk ned på en temperatur på blot to grader.

I den sidste montre var der røgede produkter, som var på 12,5 og 13 grader. Virksomheden fik lov til at sælge disse, da der var dokumentation for, at de var modtaget samme dag. Men de var for varme til at følge en procedure i butikken om at gemme usolgte røgede produkter til næste dag.

Annonce

Procedure ændres under hedebølge

Onsdag den 28. august var der hedebølge i området med temperaturer på cirka 30 grader.

Ellers var der ingen anmærkninger til virksomhedens rengøring og øvrige procedurer.

Butikken har ikke svaret på henvendelser fra JydskeVestkysten. Men til kontrolrapporten har virksomheden udtalt, at den vil ændre procedurer for isning i varmt vejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce