Annonce
Varde

Sur smiley og bøde: Fødevarer var for varme i fiskebutik

Fiskehuset på Hvidbjerg Strandvej. Foto: Google Street View
Røgede ål uden skind var 16,4 grader varme i butik. Det var medvirkende til en sur smiley og en bøde til fiskebutik, som nu vil ise bedre i stærk sommervarme.

Blåvand: Fiskehjørnet på Hvidbjerg Strandvej i Blåvand måtte indkassere en sur smiley, og butikken har modtaget et bødeforlæg på 5000 kroner. Det skete, da Fødevarestyrelsen var på kontrolbesøg den 28. august - en meget varm sensommerdag.

Her blev der fundet for varme fisk i nogle montrer. I den ene montre var der rejer. Temperaturen i disse blev målt til 12,8 grader, karryrejer 13,4 grader og røget ål uden skind 16,4 grader. Lufttemperaturen blev målt til 11,2 grader.

I den anden var lufttemperaturen 10,4 grader og den ferske laks var 8,2 grader. Ifølge Fødevarestyrelsens hjemmeside, så kommer en veliset fisk ned på en temperatur på blot to grader.

I den sidste montre var der røgede produkter, som var på 12,5 og 13 grader. Virksomheden fik lov til at sælge disse, da der var dokumentation for, at de var modtaget samme dag. Men de var for varme til at følge en procedure i butikken om at gemme usolgte røgede produkter til næste dag.

Annonce

Procedure ændres under hedebølge

Onsdag den 28. august var der hedebølge i området med temperaturer på cirka 30 grader.

Ellers var der ingen anmærkninger til virksomhedens rengøring og øvrige procedurer.

Butikken har ikke svaret på henvendelser fra JydskeVestkysten. Men til kontrolrapporten har virksomheden udtalt, at den vil ændre procedurer for isning i varmt vejr.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce