Annonce
Varde

Sur smiley og bøde til højt profileret slagterbutik under hedebølge i ferieby

Slagter Theilgaards afdeling i Blåvand. Foto: Google Street View
Pølser i en udstillingsmontre var 11,8 grader varme under hedebølge den sidste uge i august. Slagter Theilgaard i Blåvand har blot otte dage senere haft et opfølgende kontrolbesøg og allerede genvundet den glade smiley.
Annonce

Blåvand: En afdeling af den højt profilerede kæde af slagterbutikker - Slagter Theilgaard - fik den 27. august en sur smiley og et bødeforlæg i butikken i turistbyen Blåvand. Det var ved et kontrolbesøg den 27. august, en meget varm dag, at butikken fik tildelt et bødeforlæg på 5000 kroner.

Den sure smiley skyldes ganske enkelt en for høj temperatur i butikkens udsalgsmontre med åben front. Lufttemperaturen var 12,4 grader.

Det betød, at temperaturen i hakket oksekød var på 9,8 grader, hakket flæskekød 10,6 grader og i frankfurtere var den 11,8 grader. Ifølge Fødevarestyrelsens hjemmeside bør let fordærvelige varer ikke opbevares i temperaturer på over fem grader.

"Der var mere end 20 pakker af hver af de målte produkter i pakken", anfører Fødevarestyrelsen i rapporten

Annonce

Butikskæde: Vi ændrer procedure

Viggo Theilgaard, som er ejer af butikskæden, oplyser, at det var en fejl fra butikkens side, at døren ud stod åben på den meget varme sensommerdag. Der var over 30 grader denne sidste tirsdag i august.

- Så bliver der for varmt i montren, siger Viggo Theilgaard.

Det er ikke godt nok, vurderer ejeren, og kæden har nu taget konsekvensen af fejlen. I butikkerne, der ligger i Esbjerg, Aarhus, Odense og Blåvand, er det nu indskærpet, at dørene ud skal holdes lukket under hedebølge.

- Vi har køling i butikkerne, siger Viggo Theilgaard, som anfører, at der ikke var noget med galt med kølemontren. Men den kan ikke køle tilstrækkeligt, når der kommer så varm luft ind og temperaturen i butikken derved stiger.

Efter en sur smiley eller anmærkning skal en fødevarevirksomhed have et selvbetalt opfølgende kontrolbesøg. Det har Slagter Theilgaards afdeling i Blåvand fået meget hurtigt.

Den 4. september, otte dage senere, var Fødevarestyrelsen på kontrolbesøg, og butikken har allerede generhvervet sin glade smiley.

I rapporten fremgår det også, at der ikke var nogen anmærkninger til rengøring og virksomhedens egenkontrol var da også i orden, selv om montren blev for varm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce