Annonce
Haderslev

Sur smiley og politianmeldelse til italiensk restaurant: 15 kg bolognese koster Ristorante Firenze elitesmileyen

Restauranten havde senest besøg af Fødevarestyrelsen i marts i år i forbindelse med kontrolkampagnen "nedkøling af fødevarer". Dengang var der ingen bemærkninger fra Fødevarestyrelsen. Arkivfoto: Martin Franciere
I fire omgange havde Ristorante Firenze modtaget den glade smiley fra Fødevarestyrelsen. De havde derfor elitesmileyen hængende fremme i restauranten, men den er nu blevet erstattet af en sur smiley og en politianmeldelse.

Haderslev: 15 kilogram bolognese var lige til at smide ud, da Fødevarestyrelsen kom på kontrolbesøg hos den italienske restaurant Ristorante Firenze, der ligger på torvet i Haderslev, den 5. maj.

Ved besøget fandt Fødevarestyrelsen nemlig tre bokse af hver fem kilogram bolognese i restaurantens grøntsagskøleskab. Lufttemperaturen i køleskabet blev mål til 9,3 grader, mens kernetemperaturen i de tre bokse blev målt til henholdvis 7,6 grader, 12,4 grader og 12,2 grader.

Sådanne kødvarer skal ellers opbevares i et køleskab ved maksimalt fem grader. Men ifølge restaurantens ejer Francesco Bueti, også kendt som Franco, er der tale om en beklagelig fejl.

Annonce

- Vi har forskellige køleskabe til forskellige madvarer, hvor et af dem er til vores grøntsager, og de ligger alle tæt på hinanden. Vi har haft en ny medarbejder, der så er kommet til at sætte bolognesen i det forkerte køleskab ved en fejl, forklarer han og påpeger, at de 15 kilogram bolognese blev kasseret ved kontrollen.

Menneskelige fejl

Ristorante Firenze havde inden det seneste besøg haft en elitesmiley, og derfor ærger det Francesco Bueti, at de nu har måttet erstatte den med en sur smiley på grund af en menneskelig fejl.

- Vi kan alle begå fejl, men vi følger selvfølgelig op på, hvad de siger, og vi beklager. Det skal selvfølgelig ikke ske igen. Men det kan det heller ikke længere. Vi har sat skilte op på forskellige sprog på køleskabene, så nu kan medarbejderne ikke tage fejl af dem længere, siger han.

Ifølge kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen er restauranten blevet politianmeldt, men Francesco Bueti har endnu ikke hørt fra Syd- og Sønderjyllands Politi, hvad den endelige bøde kommer til at lyde på.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Aabenraa For abonnenter

Frygt for tilbagefald i boligområde: Høje Kolstrup står til at miste boligsociale indsatser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Slotsejer og arkitekt har bygget bro i Gram

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Annonce