Annonce
Læserbrev

Sure gamle mænd

Læserbrev: Perfide besserwisser, skrighals, sure gamle mænd.

Udnævnelserne af mig har været talrige den sidste uges tid. Det er helt ok, når man stikker snuden frem må man regne med, at nogen langer ud efter den.

Kritikken af Frandsen og den øverste ledelse har stået på i flere år nu. Fælles for kritikken er, at den for det meste har handlet om ordentlighed på borgmesterkontoret og direktørgangen.

Havde man blot fra starten af svaret konstruktivt på kritikken, havde der for længst været lagt låg på. Der gjorde man ikke og det er forkert. Ligesom det var forkert af mig at trække Kalb Kommunikation ind i striden.

Jeg synes, at Kalb skal ignorere de sure gamle mænd og byde på ejendommen - på lige fod med alle andre.

Og jeg vil råde Frandsen til fremover at udvise ordentlighed i hans embedsførelse.

Og sidst men ikke mindst, så er det mit håb, at politikerne besinder sig og bevarer rugekassen for iværksættere. At der ikke har været meget liv i rugekassen, fortæller vel bare, hvor højt den har været prioriteret.

Det er naturligvis vigtigt ikke at tale kommunen ned, men det nytter altså heller ikke noget, at vi sidder i en rundkreds og taler hinanden op - hvis virkeligheden er en anden.

Vi skal ikke gøre det svært for os selv, men vi skal heller ikke stikke os selv blår i øjnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce