Annonce
Tønder

Sure smileyer til steakhouse, Lokal Brugsen og Hotel Tønderhus

Tre sure smileyer og tre gange bøder til lokale virksomheder, der alle fortæller, at de har rettet op på fejlen, eller at det sker snarest muligt. Foto: Martin Franciere
Tre lokale virksomheder har fået sure smileyer for ikke at overholde reglerne. De tre virksomheder blev hver især præsenteret for en bøde på 5000 kroner.

TØNDER/VISBY/ARRILD: Fødevarekontrollen har i løbet af den sidste månedes tid hevet bødeblokken frem tre gange i Tønder Kommune.

Den 7. juni skete det i Arrild Grill & Steak House, hvor der efterfølgende blev udarbejdet en rapport. I rapporten indskærpes det, at redskaber, der er i kontakt med fødevarer skal holdes ordentligt rene - og om nødvendigt desinficeres. Foruden fedtede overflader i restauranten bemærkede Fødevarestyrelsens medarbejder, at en indskærpelse fra forrige kontrolbesøg i december 2018 ikke var bragt i orden, da man ikke har dokumenteret varemodtagelsen. Derfor har steak-restauranten modtaget en bøde på 5000 kroner.

- Det er kedeligt og træls. Jeg synes, det er småligt, men reglerne er ens for alle, så vi må tage det til efterretning, siger Hans-Peter Kehlet, der er medarbejder i steakhuset. Han oplyser, at der er indkøbt nyt udstyr efter Fødevarestyrelsens medarbejder kiggede forbi.

Annonce

Det er kedeligt og træls. jeg synes, det er småligt, men reglerne er ens for alle, så vi må tage det til efterretning.

Hans-Peter Kehlet, medarbejder, Arrild Grill & Steak House.

Allergener

Lokal Brugsen i Visby har ifølge Fødevarestyrelsen heller ikke styr på egenkontrollen. Af seneste tilsynsrapport, der er udarbejdet den 24. maj, fremgår det ligesom i Arrild Grill & Steak House, at egenkontrollen ikke er gennemført - og det var den heller ikke ved forrige besøg i starten af april.

I kontrolrapporten hedder det:

"Virksomheden (Lokal Brugsen i Visby, red.) har stadig ikke lavet egenkontrol for 2019 på varemodtagelse samt opbevaring på køl og frost. Forholdet er tidligere blevet indskærpet."

Ifølge rapporten var man i forretningen ikke vidende om, at man skulle foretage egenkontrollen. Uvidenheden blev takseret med en bøde på 5000 kroner.

Uddeler Pauline Gjerdrum fortæller, at den såkaldte egenkontrol handler om, at kunderne skal kunne finde en liste over mulige allergener i bagerafdelingen. Det kan man nu.

- Vi hang sedlen op med det samme, fortæller Pauline Gjerdrum.

Manglende udsugning

Også Hotel Tønderhus blev efter kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen den 16. maj præsenteret for en bøde på 5000 kroner.

Her er der indskærpet, at rå rødspætter i køleskabet ikke - som det er foreskrevet - var opbevaret på is. Temperaturen i køleskabet var fem grader og fisken 3,1 grader celcius.

Desuden havde Hotel Tønderhus ikke som indskærpet ved forrige kontrolbesøg fået rengjort hylder og friture. Ifølge Fødevarestyrelsens medarbejder har hotellet problemer med ventilationen.

Det erkender Hotel Tønderhus' forpagter og køkkenchef, Marcel Wendicke. Emhætten har simpelthen ikke været kraftig nok, fortæller han.

- Efter vi fik lavet nyt køkken, har der været for lidt sug i udsugningen. Vi har indhentet tilbud, og arbejdet bliver sat i gang i løbet af sommerferien. Hvis ikke der sker noget, dør vi selv af varme i køkkenet, understreger Marcel Wendicke.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce