Annonce
Sønderborg

Susan har et tilbud til de unge: Gå i skole i ferien

Det skal være sjovt at være elev i Timeglasset, og Susan Rosenberg viser her, hvordan man kan få de to hjernehalvdele til at arbejde sammen ved at jonglere.
Susan Rosenberg fra Timeglasset mener, at mange unge blev hægtet af under forårets online-undervisning. Hun lover sjov og anderledes undervisning i seks uger hen over sommeren.

Sønderborg: Timeglasset i Sønderborg har til huse på adressen Holger Drachmanns Gade 6 og tilbyder læring på rekordtid. Indehaveren Susan Rosenberg har især slået sig op på at øge læsefærdigheden hos ikke-uddannelsesparate unge.

Hun har fået rigtigt godt gang i virksomheden - før coronakrisen steg antallet af studerende i Timeglasset på rekordtid fra 16 til 32. Det tal er holdt hen over foråret - selv om undervisningen gik fra møde i de små lokaler i Holger Drachmanns Gade til møder på skærmen.

Annonce

- Jeg synes, at online undervisningen er gået godt, men de elever, der oplevede at mødes her hos mig, før vi gik online, siger, at det er meget hyggeligere at få undervisning sammen med andre, siger Susan Rosenberg, der vurderer, at det faglige udbytte af undervisning online og i "klasselokalet" er på samme niveau.

Gå i skole i ferien

Timeglasset er klar med et tilbud til Sønderborg Kommunes unge fra uge 27 (mandag 29. juni), og det lyder som noget, der er dømt til at fejle: Gå i skole i din ferie.

Susan Rosenberg regner dog med, at der er unge, som er parate til at lære engelsk, mindfullness, matematik, hurtiglæsning og andet på kurserne, der er på 12 timer. Timerne afvikles inden for en uge. Den optimisme bygger hun på, at der bliver tale om en anden form for undervisning.

Først og fremmest vil kurserne - i den udstrækning vejret tillader det - foregå ude i det fri. Der er lagt vægt på, at undervisningen er sjov - eksempelvis vil matematikeleverne komme med rundt i Sønderborg, og de får vist, hvordan man kan regne sig frem til, hvor meget der kan være i krukken i Apotekerhaven, og hvor meget soklen til ringriderstatuen på havnen vejer.

Engelskundervisningen kommer til at foregå sådan, at eleverne får til opgave at bestille en rejse, hvor alt går på engelsk.

- Når man nu ikke kan komme ud at rejse, så må vi jo gøre det på denne måde, siger Susan Rosenberg, der også fortæller, at eleverne hver dag får frugt og brød og at hun vil lægge sig i selen for at undervisningen kommer til at ligge så langt fra den, eleverne kender fra klasselokalerne, som muligt.

Annonce

Hægtet af

Sommerundervisningen er for alle, men Susan Rosenberg forudser, at det især er de elever, som blev hægtet af i forbindelse med forårets online-undervisning, som kan have glæde af at komme i Timeglasset de kommende uger.

- De fagligt stærke skal nok klare den, men jeg er blevet ringet op af forældre, der siger, at det står skidt til med deres børns færdigheder. Forældrene har jo været en slags lærer for børnene hen over foråret og de måske opdaget, at børnene ikke er så stærke, som de troede.

Susan Rosenberg

Susan Rosenberg er uddannet cand. negot (sprog og økonomi) i 1997 og uddannet lærer i 2009. Hun har arbejdet med undervisning i dansk igennem 10 år - som lærer på Dybbøl-skolen og Sønderskovskolen - og har altid været meget optaget af læsning som kompetence for læring og personlig udvikling. Da hun på nettet så, hvor stor betydning har på elevers øvrige færdigheder, praktiserede hun først dette i folkeskolen, men i 2018 etablerede hun Timeglasset på adressen Holger Drachmanns Gade 6.

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyske Kasper forvalter pensionsinvesteringer for 600 milliarder: Selvfølgelig skal man ryste på hænderne indimellem

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce