Annonce
Esbjerg

Susanne er direktør på berømt voksmuseum på i Hamborg : Boostede karrieren på succesfuldt forsker-program i Esbjerg

Susanne Faerber foran Panoptikum i Hamborg. Her håber hun at kunne implementere noget af den viden, som hun i sine år på Syddansk Universitet i Esbjerg har tilegnet sig. Foto: Angela Pfeiffer
Gennem tre år kombinerede Susanne Faerber sit job som direktør på voksmuseet Panoptikum i Hamborg med studielivet og bestræbelserne på at gennemføre en Ph.d.-grad ved Syddansk Universitet i Esbjerg. Og det har været en stor succes og for nyligt blev hendes forskning udgivet i et af verdens førende tidsskrifter. Hun tænker derfor tilbage på tiden i Esbjerg med taknemmelighed og håber, at hun snart kan vende tilbage.

Esbjerg: Der findes nok mange danskere der lige for tiden lider af udlængsel og har drømme om nære og fjerne turistmål. Om daiquiris på en strand på Cuba. Om markedspladser i Marrakesh. Eller om stemningen på en engelsk fodboldtribune.

I Danmark er der nok ganske mange, der drømmer sig et par hundred kilometer syd for grænsen til et af vores mest yndede turistmål, Hamborg.

Og tager man drømmene helt ned i detaljen, så kan det være, at man går en tur gennem det frække og festlige Reeperbahn-kvarter. Gør man det, kan det være, at man lige pludselig finder sig selv ude foran det legendariske voksmuseum Panoptikum, der ikke er til at overse, hvis man ellers kan få øjnene væk fra fulde turister og dragende sexshops.

Annonce

For 142 år siden grundlagde Susanne Faerbers tipoldefar, Friedrich, Hamborgs svar på Madame Tussauds voksmuseum i London. Og i dag er det hende, der som direktør driver familievirksomheden videre.

Men selv om arbejdet med og ansvaret for en af Hamborgs ældste turistattraktioner kan rive tænder ud, så har Susanne Faerber gennem de seneste år alligevel fundet tid og kræfter til at få nogle flere hak i sit akademiske bælte. Og det gjorde hun i Esbjerg.

Fascineret af turisme

Mellem 2016 og 2019 gennemførte hun et Ph.d.-program på Syddansk Universitet i Esbjerg, der i samarbejde med Hamburg School of Business Administration tilbyder, at man kan forske, mens man stadig passer sit faste arbejde.

Og netop Esbjerg og programmet på Syddansk Universitet var oplagt for Susanne Faerber, der som direktør på Panoptikum har en stor intersse i turisme.

- Både indholdet i programmet og placeringen i Esbjerg gav mening. Det var vigtigt for mig, at jeg kunne kombinere det med mit arbejde i Hamborg. Og i Vestjylland er der mange turistattraktioner og er et centralt mål for turister. Derfor gav det på flere måder mening at være her, siger hun.

Panoptikum har kun omkring 20 ansatte, og derfor står Susanne Faerber også for en stor del af den daglige drift på stedet. Hun synes særligt, at marketings-arbejdet er interessant. Foto: Angela Pfeiffer

Hendes forskning tager udgangspunkt i turisters behov og vaner. Hun har blandt andet undersøgt, hvilken betydning multimedie-guides, som vi blandt andet kender fra bunkermuseet Tirpitz, har for kundetilfredsheden. Og det har været særdeles værdifuldt for hende. Hun forventer i hvert fald at kunne bruge sine erfaringer på flere måder.


Sammenlignet med Hamborg er det en lille by, men jeg nød den rolige og afslappede stemning og dens placering ved havet. Og så gør det ikke noget, at Esbjerg ligger så tæt på Fanø, der er et dejligt sted at tage hen. Det samme med Ribe, hvor den altid stod på softice med syltetøj og guf. Så jeg føler, at jeg har udnyttet mit arbejde på universitet med også at opleve området

Susanne Faerber, direktør for Panoptikum i Hamborg og Ph.d. fra Esbjerg


- Mere end 95 procent af vores kunder er turister, så derfor er det vigtigt for os at blive klogere på deres behov. Men personligt elsker jeg også at rejse. Det fascinerer mig, hvordan forskellige kulturer former os, og så har turisme også en enorm økonomisk betydning, der ofte bliver undervurderet. I Hamborg er det for eksempel en af de brancher med flest ansatte, siger Susanne Faerber.

Annonce

Udgivet i anerkendt tidsskrift

Ph.d.-projektet har været en stor succes for Susanne Faerber. For nyligt blev dele af hendes forskning nemlig udgivet i "Tourism Managementet", der er et af verdens førende akademiske tidsskrifter indenfor ledelse.

Ligesom man kender det fra Madame Tussauds vokskabinet i London, er Panoptikum kendt for voksfigurer af nogle af verdens mest kendte mennekser. Foto Angela Pfeiffer

Og både det og indsatsen med på tre år at komme i mål med et omfattende projekt ved siden af et fuldtidsarbejde forventer hun giver hende nye muligheder i fremtiden.

- Det har både styrket min profil indenfor den akademiske verden, hvor mange studerende forhåbentligt vil få glæde af de konklusioner, jeg er nået frem til, ligesom jeg forventer at kunne bruge min nye viden i mit arbejde som direktør på Panoptikum, siger Susanne Faerber, der ser tilbage på tiden i Esbjerg med glæde.

Annonce

Fanø og is med guf

Det meste af arbejdet med det omfattende projekt blev lavet i Hamborg, men indimellem var det nødvendigt at komme til Esbjerg. Og det har gjort stort indtryk.

- Ud over min forskning, så satte jeg stor pris på, at campus i Esbjerg ikke er stort og uoverskueligt. Alle var enormt venlige, og der var et skønt arbejdsmiljø, siger Susanne Faerber, der på flere måder forelskede sig i byen.

- Sammenlignet med Hamborg er det en lille by, men jeg nød den rolige og afslappede stemning og dens placering ved havet. Og så gør det ikke noget, at Esbjerg ligger så tæt på Fanø, der er et dejligt sted at tage hen. Det samme med Ribe, hvor den altid stod på softice med syltetøj og guf. Så jeg føler, at jeg har udnyttet mit arbejde på universitet med også at opleve området, griner hun.

Om Susanne Faerber

Susanne er 29 år og bor i Hamborg

Her er hun direktør for Panoptikum, der er Hamborgs svar på Madame Tussauds vokskabinet.

Mellem 2016 og 2019 gennemførte hun et Ph.d.-program ved Syddansk Universitet i Esbjerg.

SDU giver i samarbejde med Hamburg School of Business Administration mulighed for at tage en Ph.d., mens man passer et fuldtidsarbejde.

Det var Susannes tipoldefar, der for mere end 140 år siden grundlagde museet.

Annonce
Navne For abonnenter

Lergravsparken: Da Jens-Erik slåssede med Johnny Nim og de andre drenge fra Grønnegade

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Georg Gearløs-type lancerer flydende verdensnyhed i Esbjerg Havn

Sydjylland For abonnenter

Kommune fortrød strejke-brøler: Lam kvinde kan alligevel holde 25 års fødselsdag

Aabenraa

Ansatte truet til at sende løn retur: Nu betaler svineproducent en kvart million kroner til to ukrainere

Varde For abonnenter

Peter behøver ikke skrivebord og faste arbejdstider: Han drømmer om at rejse Europa rundt som digital nomade

Haderslev For abonnenter

Rød politiker missede mere end hver fjerde udvalgsmøde: - Jeg synes ikke selv, det er okay

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Da Vinci-klasse udskiftede Shanghai med København og Christiansborg

Danmark

Mænd skal flere år i fængsel for hvidvask af over 200 millioner kroner: - Sværere var det heller ikke

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Haderslev

Yes - så er det afgjort: Sådan holdes årets udgave af verdens smukkeste Stafet for Livet

Sydjylland For abonnenter

Skal Danmark spille fodbold i lande med mangel på demokrati og menneskerettigheder?

Sønderborg For abonnenter

Et mirakel at Bjarke overlevede sin læretid: I dag er han chef for over 40 ansatte i familiefirma

Annonce