Annonce
forside

Susanne Mathiesen siger farvel til SF og politik

Susanne Mathisen opnåede ikke valg til byrådet ved valget i 2017. Nu siger hun farvel til politik. Arkivfoto: John Randeris

Susanne Mathiesen genopstiller ikke for SF ved næste valg. Hun siger farvel til politik, men vil stadig deltage i den lokale debat - blandt andet i forureningssagen.

Grindsted: Susanne Mathiesen siger farvel til Socialistisk Folkeparti og til politik.

Hun har siden 2009 været opstillet til byrådet i Billund Kommune for SF. Det blev til en enkelt periode i byrådet i årene 2010-2013, da SF var repræsenteret med tre mandater. Ved valgene i både 2013 og 2017 var Susanne Mathiesen spidskandidat for SF, som dog ikke opnåede valg.

- Nu er det tid til at give plads til den næste generation, siger Susanne Mathiesen.

Annonce

Jeg vil fortsat være engageret i forureningssagen gennem borgergruppen.

Susanne Mathiesen, som nu forlader SF
Susanne Mathisen vil fortsat deltage i den lokale debat. Til daglig er hun leder af Headspace i Grindsted og Herning. Arkivfoto: Joan Karlsen

Farvel i fredags

Allerede sidst på valgaftenen i 2017, da det lå klart, at Susanne Mathiesen ikke kom i byrådet, gav hun antydninger af, at hun var på vej ud af politik:

- Jeg melder mig ud af partibestyrelsen, og jeg melder mig sandsynligvis også ud af SF, sagde Susanne Mathiesen dengang til avisen.

Det blev dog ikke til noget - i hvert fald ikke i første omgang, fordi Susanne Mathiesen blev opfordret af partitoppen til at blive. Nu er beslutningen truffet, og Susanne Mathiesen meldte sig ud fra både bestyrelsen og partiet i fredags.

- Jeg har tænkt over det hen over sommeren, og det giver god mening for mig ikke at være aktiv i politik længere, siger Susanne Mathiesen.

Susanne Mathiesen har været meget aktiv i debatten om Grindsted-forureningen, siden den genopstod tilbage i februar, og hun tog initiativ til et borgermøde i marts. Hun afviser dog, at det er den sag, som har holdt hende i politik siden valget.

- Det var både gavnligt og ikke gavnligt, at borgermødet blev arrangeret af SF. Det gav nogle muligheder for kontakter, at det var SF, som arrangerede det, men det blev også brugt som undskyldning for ikke at deltage i borgermødet, fordi folk mente, det var partipolitisk, siger Susanne Mathiesen i dag.

Selvom hun nu har sagt farvel til SF, har Susanne Mathiesen stadig tænkt sig at deltage i den lokale debat.

- Jeg vil stadig være engageret på forskelligvis, og jeg vil også fortsat være engageret i forureningssagen gennem borgergruppen, men folk vil opleve, at jeg vil komme med samfundspolitiske udmeldinger og ikke partipolitiske, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce