Annonce
Haderslev

Sushi Room åbner restaurant og giver passage en overhaling

Efter otte med Sushi Room i Nørregade, er Anders Goltermann og konen blevet herrer i eget hus. Snart er de klar til at åbne en ny restaurant, og passagen skal være et lille hyggeligt åndehul i byen. Foto. Dorthe Rasmussen
Den skumle passage mellem Nørregade og Gravene er snart fortid. Sushi Room åbner restaurant i passagen, der er ved at blive renoveret med ny belægning og belysning.

HADERSLEV: Nu bliver der hyggeligt i passagen mellem Nørregade og Gravene.

Håndværkerne er ved at renovere den bageste del af ejendommen, Nørregade 6 c., hvor Sushi Room til oktober åbner en ny restaurant.

Der er kommet nye vinduer, facade samt en stor terrasse til udendørs servering. Samtidig får hele passagen mellem Nørregade og Gravene får en kæmpe overhaling med ny belægning og belysning.

Efter lukningen af Café Glas for tre år siden, er passagen blevet mere og mere skummel og uhyggelig, og ejendommene på begge sider af passagen stod bare tomme og forfaldt.

Indehaverne af Sushi Room, Anders Goltermann og hans kinesisk-fødte hustru Jinqyi, var trætte af situationen og besluttede sig give den daværende ejer af ejendommen et bud.

- Vi overtog nøglerne den 2. januar i fjor. Vi glæder os over, at vi nu selv ejer matriklen og kan udvikle stedet. Det koster selvfølgelig nogle penge, men vi blev enige om, at vi ligeså godt kunne gøre tingene ordentligt fra starten af, siger Anders Goltermann.

Han har allieret sig med Murermestrene Thomas Hans, der er totalentreprenør på renoverings-projektet, ligesom den lokale tegnestue Mejeriet er kommet med et idé-oplæg til, hvordan passagen kan gøre mere hyggeligt.

Annonce
Brolægger Ejner Lagoni fra Murermestrene Thomas Hans i gang med at anlægge restaurantens terrasse, der får plads til cirka 30 gæster. Foto: Dorthe Rasmussen

Japansk inspireret stil

Før var der fem-seks forskellig slags belægning i passagen, og mange steder var den så ujævn, så folk gik og faldt. Bedre blev det ikke af, at der var bælgravende mørkt.

- Vi får nu ens belægning over det hele, og der er blevet sat mere lys op, så der nu er lys hele vejen gennem passagen hele natten, fortæller Anders Goltermann.

Selve restauranten, der erstatter den nuværende Sushi Room i Nørregade, indrettes i japansk inspireret stil, og der bliver plads til cirka 60 spisende gæster indenfor.

Gæsterne vil også få kig til køkkenet, så de kan se deres sushi blive lavet.

Der vil som hidtil være muligt at hente take-away i det nye Sushi Room.

- Alt bliver hjemmelavet. Som noget nyt får vi blandt andet også japansk ramen ( en slags nudelsuppe) med forskellig toppings, fortæller Anders Goltermann.

Der er endnu ikke sat en dato for åbningen af det nye Sushi Room, men det bliver i løbet af næste måned, når den nye belægning er klar.

I passagen er der to markante træer, blandt andet en kæmpe blodbøg, hvis grene spreder sig ud over bygningerne på begges sider. Udover ny belægning vil der også blive anlagt stenbed i siderne med forskelligt beplantning.

Endnu har Anders Goltermann ikke en plan for, hvad der skal ske med bygningen på den modsatte side i passagen. Den store hvide ejendom, der er indrettet med flere erhvervs-lejemål, har stået tom i mange år. Her var der blandt andet i tidernes morgen en skønhedssalon.

- Vi må tage tingene i den rækkefølge, hvor det giver mest mening. Men jeg kunne forestille mig, at der også godt kunne komme en restaurant, siger Anders Goltermann.

Restauranten indrettes i japansk stil og får plads til cirka 60 indendørs gæster. foto: Dorthe Rasmussen
Den hvide bygning i baggrunden står stadig tom, men i fremtiden kan Anders Goltermann godt forestille sig, at der også kan blive restaurant/café. Foto: Dorthe Rasmussen
Den store blodbøg er med til at give stemning. Passagen skal være en lille oase, hvor man kan hygge sig med mad og drikke. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Fra vandbærer til stjerne

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce