Annonce
Sport

Suveræn verdensetter genvinder Denmark Open

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
OL-guldvinderen Chen Long var chanceløs i finalen mod Kento Momota, der vandt i to sæt.

Kento Momota er den nye konge af international badminton, og det gælder også i Danmarks største turnering, Denmark Open, der sluttede søndag i Odense.

Japaneren var nemlig aldeles overlegen i finalen i herresingle, hvor han besejrede Chen Long fra Kina med 21-14, 21-12.

Det er andet år i træk, at Momota vinder turneringen, og han sætter dermed endnu en streg under tronskiftet på verdensplan.

Tidligere var det nemlig Chen Long, der styrede showet. Den olympiske mester vandt da også Denmark Open i både 2013, 2014 og 2015, men søndag havde han ingen modtræk mod den nærmest fejlfri japaner.

Kun i begyndelsen af første sæt ramte Chen Long en stime, da han gik fra 0-4 til 8-4, men Momota genvandt hurtigt initiativet.

Han fik udlignet til 12-12, og ved stillingen 14-14 tog verdensetteren syv point i træk og sikrede sig dermed sætsejren.

Billedet var uændret i andet sæt, hvor Momota bragte sig foran 10-4. Chen Long forsøgte alt, men blev konstant tvunget til fejl, og der var reelt aldrig spænding om udfaldet.

Også kvindernes singlerække blev vundet af verdens aktuelle nummer et. Tai Tzu-ying fra Taiwan besejrede Nozomi Okuhara med 21-17, 21-14.

Turneringens bedste dansker blev Viktor Axelsen, der måtte bøje sig efter en tæt semifinale mod Chen Long.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce