Annonce
Sport

Suveræne Shiffrin haler igen ind på Ingemar Stenmark

Lisi Niesner/Reuters
Med World Cup-sejr nummer 66 er 24-årige Mikaela Shiffrin nu 20 sejre fra at matche Ingemar Stenmark.

Skistjernen Mikaela Shiffrin satte søndag en fed streg under sin suverænitet i kvindernes alpine World Cup i denne sæson.

Amerikaneren sejrede således i Super-G-løbet i bulgarske Bansko, og det var hendes 66. World Cup-sejr i karrieren og den sjette i denne sæson.

De mange sejre er opnået i en alder af 24 år, og mange forventer, at hun vil slå Ingemar Stenmarks rekord på 86 alpine World Cup-sejre.

Muligheden, for at Shiffrin slår den rekord, bliver ikke mindre af, at hun nu er begyndt at vinde Super-G-løb. I sidste sæson vandt hun tre gange i disciplinen, og søndagens sejr i Bansko var hendes fjerde Super-G-triumf i karrieren.

Sejren blev sikret med en margin på 0,29 sekunder ned til italieneren Marta Bassino, mens schweizeren Lara Gut-Behrami blev nummer tre.

Slalomeksperten Shiffrin har vundet den samlede World Cup i de seneste tre sæsoner, og hun er godt på vej mod en fjerde triumf i træk. Midtvejs i indeværende sæson har hun et forspring på 370 point ned til Federica Brignone på andenpladsen.

Hver World Cup-sejr giver 100 point til den samlede stilling, og de 30 i hvert løb får point til det samlede regnskab.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce