Annonce
Sport

Suverænt arbejde: Region Varde gav konkurrenterne baghjul og sikrede sig i sikker stil det danske mesterskab

Region Varde er dansk mester i speedway for anden gang på tre år. Region Varde fik 40 point i superfinalen og var dermed hele ni point foran Holsted og Slangerup. Foto: André Thorup

Guld, sølv og så lige en guldmedalje mere. Jo, de kan det der med at køre speedway i Region Varde Elitesport. Klubben var suveræn i onsdagens superfinale.

SPEEDWAY - SUPERFINALEN: Sikke en aften. Sikke dog en fantastisk speedwayaften.

Det var ganske enkelt speedway, når det allerbedst, da ligaen onsdag aften nåede sit klimaks med afvikling af årets superfinale.

Og det gik lige præcis som hovedparten af et rekordstort publikum på næsten 5000 tilskuere på Varde Motor Arena i Outrup havde håbet på.

De lokale helte fra Region Varde gjorde nemlig arbejdet færdigt på egen slagger og sikrede sig dermed guld og DM-pokal for anden gang på tre år.

- Det føltes godt for to år siden, men det føles nu mindst lige så godt denne gang. Vi havde store udfordringer undervejs, men vi blev bare ved at fighte for sagen, jublede Region Varde-holdleder Steven Andersen, da sejren var en kendsgerning.

- Jeg tager bare hatten af for de her knægte. Og så i sådan en kulisse. Det kan ganske enkelt ikke være bedre. Det er jo vidunderligt at gøre det færdigt foran så mange mennesker. Det er ret vildt.

Og det var hæsblæsende - og der var faktisk masser af drama lige fra start. Allerede i superfinalens andet heat var Holsteds Nicki Pedersen nede at bide i slaggerne, da han blev strejfet af Region Vardes Mikkel Bech.

Og umiddelbart derefter var hjemmeholdets Mads Korneliussen i fokus, da han lavede et ordentlig fejl og røg fra førstepladsen og tre sikre point ned på en sidsteplads.

Det var vist ikke lige en del af planen, og erfarne Korneliussen ærgrede sig da også godt og grundigt bagefter. Den slags bommerter ligner ikke ham og da i hvert fald slet ikke på banen i Outrup, som Korneliussen kender som sin egen bukselomme.

Annonce

Region Varde trak fra

Lidt senere fortsatte dramaet med uformindsket styrke, da Fjelsteds Peter Kildemand i en tæt duel sendte Region Vardes Mikkel Bech en tur ud i hegnet - og i den sekvens blev Kildemand så korrekt udelukket.

På forhånd var der talt meget om en ekstremt tæt finale, hvor alle fire hold efterfølgende havde en fair chance for at stå med guld og pokal - og det kom i nogen grad til at holde stik.

Værterne fik dog lige en anelse luft, da en utrolig velkørende Mikkel Bech, der onsdag forlængede sin kontrakt med Region Varde, bare blev ved med til at hamre point ind på kontoen.

Men konkurrenterne var nu langt fra endegyldigt distanceret. De forsvarende mestre fra Fjelsted så ellers ud til at være gået bag af dansen, men fynboerne slog tilbage med en stærkt kørende Anders Thomsen i spidsen.

Hos Holsted havde man som sædvanlig store forventninger til Nicki Pedersen, men undervejs i matchen lavede han åbenlyse kørefejl og sluttede på sidstepladsen et par gange. Det er ikke hverdagskost, at den tidligere tredobbelte individuelle verdensmester dummer sig på den måde. Det gik væsentlig bedre for Nicolai Klindt, der på det personlige plan kunne være fint tilfreds med præstationen.

Men Region Varde fik altså styr på tingene - og i den sidste halvdel af matchen var der stort set ingen slinger i slagger-valsen.

Region Varde havde den fornødne bredde på holdet og havde i Mikkel Bech den altoverskyggende profil. Det gjorde forskellen.

Guldet og pokalen er tilbage i Outrup efter at have været udlånt til Fjelsted et enkelt år...

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce