Annonce
Sport

Suverænt arbejde: Region Varde gav konkurrenterne baghjul og sikrede sig i sikker stil det danske mesterskab

Region Varde er dansk mester i speedway for anden gang på tre år. Region Varde fik 40 point i superfinalen og var dermed hele ni point foran Holsted og Slangerup. Foto: André Thorup

Guld, sølv og så lige en guldmedalje mere. Jo, de kan det der med at køre speedway i Region Varde Elitesport. Klubben var suveræn i onsdagens superfinale.

SPEEDWAY - SUPERFINALEN: Sikke en aften. Sikke dog en fantastisk speedwayaften.

Det var ganske enkelt speedway, når det allerbedst, da ligaen onsdag aften nåede sit klimaks med afvikling af årets superfinale.

Og det gik lige præcis som hovedparten af et rekordstort publikum på næsten 5000 tilskuere på Varde Motor Arena i Outrup havde håbet på.

De lokale helte fra Region Varde gjorde nemlig arbejdet færdigt på egen slagger og sikrede sig dermed guld og DM-pokal for anden gang på tre år.

- Det føltes godt for to år siden, men det føles nu mindst lige så godt denne gang. Vi havde store udfordringer undervejs, men vi blev bare ved at fighte for sagen, jublede Region Varde-holdleder Steven Andersen, da sejren var en kendsgerning.

- Jeg tager bare hatten af for de her knægte. Og så i sådan en kulisse. Det kan ganske enkelt ikke være bedre. Det er jo vidunderligt at gøre det færdigt foran så mange mennesker. Det er ret vildt.

Og det var hæsblæsende - og der var faktisk masser af drama lige fra start. Allerede i superfinalens andet heat var Holsteds Nicki Pedersen nede at bide i slaggerne, da han blev strejfet af Region Vardes Mikkel Bech.

Og umiddelbart derefter var hjemmeholdets Mads Korneliussen i fokus, da han lavede et ordentlig fejl og røg fra førstepladsen og tre sikre point ned på en sidsteplads.

Det var vist ikke lige en del af planen, og erfarne Korneliussen ærgrede sig da også godt og grundigt bagefter. Den slags bommerter ligner ikke ham og da i hvert fald slet ikke på banen i Outrup, som Korneliussen kender som sin egen bukselomme.

Annonce

Region Varde trak fra

Lidt senere fortsatte dramaet med uformindsket styrke, da Fjelsteds Peter Kildemand i en tæt duel sendte Region Vardes Mikkel Bech en tur ud i hegnet - og i den sekvens blev Kildemand så korrekt udelukket.

På forhånd var der talt meget om en ekstremt tæt finale, hvor alle fire hold efterfølgende havde en fair chance for at stå med guld og pokal - og det kom i nogen grad til at holde stik.

Værterne fik dog lige en anelse luft, da en utrolig velkørende Mikkel Bech, der onsdag forlængede sin kontrakt med Region Varde, bare blev ved med til at hamre point ind på kontoen.

Men konkurrenterne var nu langt fra endegyldigt distanceret. De forsvarende mestre fra Fjelsted så ellers ud til at være gået bag af dansen, men fynboerne slog tilbage med en stærkt kørende Anders Thomsen i spidsen.

Hos Holsted havde man som sædvanlig store forventninger til Nicki Pedersen, men undervejs i matchen lavede han åbenlyse kørefejl og sluttede på sidstepladsen et par gange. Det er ikke hverdagskost, at den tidligere tredobbelte individuelle verdensmester dummer sig på den måde. Det gik væsentlig bedre for Nicolai Klindt, der på det personlige plan kunne være fint tilfreds med præstationen.

Men Region Varde fik altså styr på tingene - og i den sidste halvdel af matchen var der stort set ingen slinger i slagger-valsen.

Region Varde havde den fornødne bredde på holdet og havde i Mikkel Bech den altoverskyggende profil. Det gjorde forskellen.

Guldet og pokalen er tilbage i Outrup efter at have været udlånt til Fjelsted et enkelt år...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];