Annonce
Team Esbjerg

Svækkelse: Rostov-Don må undvære hollandsk stjernespiller

Rostov-Don- træner Ambros Martin må undvære hollandske Lois Abbingh, til højre, i lørdagens Champions League-kamp mod Team Esbjerg. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Team Esbjerg slipper for Lois Abbingh i lørdagens Champions League-kamp i Rusland.

HÅNDBOLD: Når Team Esbjerg lørdag kl. 14.00 dansk tid spiller udekamp i Champions League mod russiske Rostov-Don, der var i finalen i turneringen i sidste sæson, slipper cheftræner Jesper Jensen & Co. for at bøvle med hollandske Lois Abbingh.

Den stærke bagspiller er ikke med på spanske Ambros Martins holdkort til den kamp, hvor det russiske storhold skal forsøge at få revanche efter nederlaget på 31-26 i Blue Water Dokken for to uger siden.

Til gengæld er superstjernen Anna Vyakhireva tilbage. Hun var ikke med i Esbjerg, hvor hun blev meldt ude med sygdom. Der har også været rygter, at hun heller ikke skulle være med denne gang, men hendes navn er i hvert fald på holdkortet.

Team Esbjerg stiller heller ikke i stærkeste opstilling, da Clara Monti Danielsson er blevet hjemme på grund af sygdom, mens Rut Jónsdottir fortsat døjer med eftervirkninger fra en mindre hjernerystelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce