Annonce
forside

Svær kamp om tre point

Jesper Riis og holdkammeraterne fik udspillet et svagt Kjellerup hold, nu venter Odder GIF.Foto: Flemming Andersen

FC Sydvest 05 Tønder tager på lørdag til Odder, for igen at forsøge at hente tre point til kontoen i den danske 2. division. Sønderjyderne spillede sidste weekend mod Kjellerup, og fik da en meget overbevisende sejr med sig videre til kampen mod Odder IGF.

Tønder: FC Sydvest 05 fik endelig fået den første sejr i hus, da det lokale fodboldmandskab fik en flot 4 - 1 sejr mod Kjellerup. Nu skal de afsted igen, denne gang mod Odder, for at se om de kan genskabe succesen, og atter engang hente tre point hjem til de sort/hvide trøjer.

- Vi er godt forberedte på kampen mod Odder, vi kigger på værdikæden og hvor vi skal ramme dem henne. Men vi forbereder os stadig på kampen, som vi har gjort siden mandag, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Efter femte spillerunde ligger Odder GIF lige nu med samme antal point som FC Sydvest i 2. division. Det vil sige, at som det ser ud nu, kan Sydvest godt forvente en jævnbyrdig kamp om de tre point.

- Vi er en trup, som skal finde en balance, og har mange unge spillere, så vi kan bølge lidt op og ned, og derfor kan det blive en svær kamp i Odder. De har skrabet nogle point sammen deroppe også, og har et stabilt spil synes jeg, siger cheftræner Hans Henrik Andreasen.

Annonce

Spilletid til unge

FC Sydvest har i de sidste kampe uddelt en del spilletid til de unge spillere.

- Jeg har det sådan med unge spillere, at jeg ikke kigger på alderen, men på kvaliteten. Så vi har også været meget åbne i truppen om, at det er ligegyldigt, hvad der står på ens dåbsattest. Vi kigger på kvaliteten og niveauet af fodboldspilleren, fortæller Hans Henrik Andreasen.

Lørdagens kamp mod Odder GIF bliver fløjtet i gang kl. 14 på Spektrum Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];