Annonce
Sport

Svær opgave venter Energy på stærk Herning-hjemmebane

Esbjerg Energy har haft masser at smile af de seneste måneder. Fredag skal de gule skøjtelyn forsøge at gentage en 5-2-sejr fra november i Herning. Arkivfoto: Jacob Schultz

Energy: De har en ting tilfælles i denne sæson, Esbjerg Energy og Herning Blue Fox.

Begge hold startede sæsonen dårligt, men er siden kommet op i omdrejninger. Herning og Esbjerg er derfor i gang med side om side at kravle opad i tabellen. Inden de to hold mødes i Herning fredag ligger de på femte- og sjettepladsen. Med en sejr kan Esbjerg begynde at true ligaens to nordjyske hold i top fire.

Esbjerg Energy har ikke tabt i ordinær spilletid siden 2. december. Siden da er det blevet til seks sejre i syv kampe og kun et enkelt nederlag efter straffeslag i Vojens.

Herning Blue Fox indledte sæsonen med fortrinsvis at spille på udebane, fordi klubben var i gang med en gennemgribende renovering af hjemmebanen. Den nye arena åbnede i november, og de seneste måneder har holdet hentet mange point på hjemmebane.

Faktisk var første hjemmekamp i den nyrenoverede arena mod netop Esbjerg Energy. Den kamp vandt Energy 5-2, men den seneste måned har Herning i fem hjemmekampe vundet fire og tabt en enkelt efter straffeslag.

Selvom Esbjerg Energy har en nylig udesejr mod Herning i erindringen, venter der altså en svær opgave på isen i Herning.

Kampen spilles klokken 19.30 og kan ses på TV2 Sport.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce