Annonce
Sport

Svær opgave venter Ribe BK

Ribe BK spillede 1-1 med Ringkøbing IF i deres første indbyrdes opgør. Derfor skal ripenserne vinde, eller ved en uafgjort score flere end et mål, hvis de skal være bedst indbyrdes. Arkivfoto: Lars Johansen.

Ribe: En sejr - og Ribe Boldklub er atter fuldt med i kampen om de to toppladser, der kan sikre ripenserne den historiske oprykning til jyllandsserien.

Det bliver dog langt fra nemt for ripenserne, når de mandag aften møder divisionsreserverne fra Ringkøbing IF. Netop kampens placering, mandag aften, tilgodeser værterne, der dermed kan styrke holdet med spillere fra 2. divisionstruppen.

- Der venter os et Ringkøbing-hold, der med deres vision og målsætning skal have de point. Så det skal vi modstå. Vi skal se, om vi kan drille dem og slå dem på deres svagheder. Vi får nok ikke mange chancer, så dem vi får, skal vi omsætte, siger Ribe-træner Kristian Bendixen.

Med Brammings sejr over SGI er der blevet åbnet yderligere op for spændingen i toppen. Vinder ripenserne, så er der blot fire point op til førstepladsen.

Kampen spilles mandag den 14. oktober kl. 19.00 på kunstgræsbanen i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sport

'En kæmpe fejltagelse af ledelsen': Fans er utilfredse med fyring af succestræner

Annonce