Annonce
Sønderborg

Svært for kinesere og vendelboer at finde studiebolig i Sønderborg: Ny portal gør det nemmere

Det er blevet nemmere for de studerende at finde en studiebolig i Sønderborg. Udover kollegieværelserne, som dem på Alssundkollegiet, er ungdomsboliger også kommet med i puljen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Kollegiernes Kontor slår sig sammen med boligkontorer i håbet om, at gøre det nemmere for de studerende at finde en studiebolig i Sønderborg. Det gør udbuddet større og rammer en større variation af studerende.

Sønderborg: Et nyt system som skal gøre det nemmere, at søge studiebolig har set dagens lys. Hos Kollegiernes Kontor i Sønderborg, som administrerer kollegieboliger, så de et uudnyttet potentiale for de mange studerende, som hvert år finder vej til Sønderborg.

De driver i forvejen seks kollegier og sørger med egne ord for, at understøtte Sønderborg som studieby. Den mission er vigtig, og da de kunne se, at der var problemer for de studerende med at finde en bolig, gjorde de noget, som i virkeligheden er helt enkelt.

- Vi oplevede, at det var svært for de studerende at navigere rundt i boligmarkedet. Derfor fik vi inspiration fra Sønderborg Erhverv, som har en portal, hvor alt er samlet et sted. Det kan vi også gøre på ungdomsområdet, så de unge kun skal henvende sig et sted, når de søger bolig, forklarer Niels Møller, kollegiechef, Kollegiernes Kontor.

Annonce

Hvis man sidder i Kina, som nogle af de studerende kommer fra, så kan det være svært at finde frem til os. Det samme gør sig desuden også gældende for dem, som kommer fra eksempelvis Vendsyssel.

Vivian Engelbrecht, formand SAB

Herefter tog Niels Møller fat i boligforeningerne i Sønderborg, for at høre om det kunne være noget for dem med én side, hvor de studerende kan søge alle boliger, der matcher deres kategori.

1000 boliger

Kollegierne havde i en periode været fuldt booket, mens boligforeningerne havde flere værelser, som var klar til udlejning. Søbo og Sønderborg Andelsboligforening valgte derfor at takke ja til muligheden og allerede inden, det var offentliggjort, at der kom flere studieboliger på Kollegiernes Kontors hjemmeside, var de studerende interesserede i dem.

- Det er en stor fordel for dem, der er under uddannelse. For det giver en større variation i udbuddet. Vi kan tilbyde boliger, som rammer mere bredt, og ikke kun kollegieværelserne, siger Niels Møller og uddyber:

- Nogle er til fest og farver, som kollegierne kan tilbyde, andre er mere til lejlighedspræg, mens en helt tredje gruppe gerne vil have noget mere familiepræget.

Kollegiechef Niels Møller rakte hånde ud til boligforeningerne, da han kunne se, at flere studerende manglede et samlet sted, at søge deres bolig. Arkivfoto: Claus Thorsted

Kollegiernes Kontor administrerer 1000 boliger i Sønderborg og omegn og med den samlede indgangsportal kunne de føje 100 mere til listen.

Annonce

Svært hvis man er i Kina

Vivian Engelbrecht, formand for Sønderborg Andelsboligforening, SAB, er rigtig glad for den fælles portal. I lang tid har de haft en begrænset mængde ungdomsboliger, fordi de ganske enkelt havde problemer med at leje dem ud.

- Derfor er vi også rigtig glade for den her fælles portal, fortæller Vivian Engelbrecht.

SAB har lige nu ungdomsboliger i to afdelinger i Sønderborg. Inden længe kommer også Søstjernevej med, hvor lejligheder skal omdannes til ungdomsbolig.

Hos SAB er der ingen tvivl om, at det har været for svært for nye studerende at finde ud af, hvor de skulle henvende sig for at finde et sted at bo.

- Jeg er overbevist om, at det har været svært. Hvis man sidder i Kina, som nogle af de studerende kommer fra, så kan det være svært at finde frem til os. Det samme gør sig desuden også gældende for dem, som kommer fra eksempelvis Vendsyssel. Det er logisk, at det kan være rigtig svært, fortæller formanden.

Hvor de studerende før skulle ud og finde hver enkelt boligforenings ledige ungdomsboliger, er Søbo og SABs ungdomsboliger nu samlet hos Kollegiernes Kontor.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Nekrolog: Hans Peter er stået af hesten

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Mystisk parti bag rabalderdemonstration for Marco: - Lad dem tisse i de potter, hvis det kan hjælpe

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sønderjylland

Glem alt om skuespiller-glamour: - Vi lever fra lønseddel til lønseddel

Sønderjylland

Drama i den nedlagte discountbutik: Sønderjylland skal ikke være et sted, man bare vil væk fra

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Han var strandet i Cameroun: Forsvarsprofil misser endnu en SønderjyskE-kamp

Sønderborg

De har ventet længe – nu kan de se, at der sker noget

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Kræft satte Bennos drøm på standby: Nu har han åbnet sin ølbutik

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Danmark

Peter Kofod: Parat til at blive DF-næstformand

Haderslev For abonnenter

Mistillid og anspændt forhold endte med kontraktophævelse og politianmeldelse

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Annonce