Annonce
Aabenraa

Svømmeklub har fået kunstigt åndedræt

Det er håbet, at der igen kan komme høj aktivitet i Tinglev Svømmebad, der er blevet ramt af, at gæsterne er blevet væk, efter badet i januar genåbnede efter mere end et halvt år med lukkede døre. Arkivfoto: Karin Riggelsen

Svømmeklubben Plask er på papiret aktiv, indtil kommunens Aktiv Aabenraa finder ud af, hvad mulighederne er for at puste nyt liv i Tinglev-klubben.

Tinglev: Tinglev har stadig sin egen svømmeklub. På papiret.

Selv om der ved den ekstraordinære generalforsamling forleden dukkede et par deltagere op ud over de tre tilbageværende bestyrelsesmedlemmer, så var det ikke opbakning nok til, at klubben fra sommerferien atter vil kunne tilbyde hold i den lokale, nyrenoverede svømmehal.

Derfor er det nu plan B, der bliver trukket op af skuffen. I den træder Aktiv Aabenraa, der er organisationen, der driver de kommunale haller og svømmehaller, til. Lederen her, Pia Paustian, forklarer, at man i løbet af august via sin hjemmeside vil gennemføre en spørgeskemaundersøgelse.

Den skal give idéer til, hvordan man atter kan få liv i den tidligere så velbesøgte svømmehal, der var lukket hele sidste efterår.

Annonce

Der mangler instruktører

Det er ikke kun nye medlemmer til bestyrelsen, Svømmeklubben Plask ikke har haft held til at rekruttere.Der har i høj grad også været problemer med at skaffe instruktører til holdene. Der meldte sig ikke én eneste, da klubben senest forsøgte sig, selv om man blandt andet har haft kontakt til samtlige 300 medlemmer.

Sløjt med gæster

- Ud fra det holder vi et informationsmøde, hvor vi ser på, hvad vi i Aktiv Aabenraa selv kan gøre, og hvad der kan ske i samarbejde med frivillige, forklarer Pia Paustian, der ud fra det vil udarbejde en handlingsplan.

Og det vil ikke bare være en plan for, hvordan man kan få svømmeklubben på fode igen og genaktivere de 300 medlemmer, Plask havde, før svømmehallen blev lukket i forbindelse med renoveringen.

- Vi skal også have flere til at bruge svømmehallen i den offentlige åbningstid. Der er omkring 30 pensionister til den gratis pensionistsvømning en gang om uge, og det er rigtig fint, men det er lidt sløjt med gæster ellers. Og det er jo ærgerligt, for det er jo noget, der bare trækker el, vand og varme til ingen verdens nytte, siger lederen af Aktiv Aabenraa.

Der er penge i kassen

Selv om Svømmeklubben Plask alligevel ikke har nedlagt sig selv, så vil klubben indtil videre køre på laveste blus, og der vil ikke blive oprettet nogen hold lige efter sommeren.

Fordelen ved, at de tre tilbageværende bestyrelsesmedlemmer har lovet at være med indtil efteråret, er, at man ikke skal begynde på helt bar bund med en ny klub, hvis behovet viser sig. Det sparer en masse administrativ arbejde, ligesom der også er noget økonomi at gøre godt med, hvis der dukker nye frivillige instruktører op, der er klar til at tage en tørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce