Annonce
Kultur

Svømmeklubben er kommet tørskoet gennem coronatiden

Det er tilsyneladende lykkedes Esbjerg Svømmeklub at fastholde sine medlemmer og få de frafaldne vandhunde tilbage i vandet, selv om situationen i foråret var bekymrende med 300 færre medlemmer i forhold til det normale antal. Foto: Peter Leth-Larsen
Esbjerg Svømmeklub er blandt kommunens allerstørste idrætsforeninger, og det er lykkedes klubben at vinde de omkring 300 tabte medlemmer tilbage fra coronanedlukningen i foråret. Et godt produkt og synlighed på de sociale medier er ifølge klubchefen nogle af forklaringerne.

Esbjerg: Bekymringen var helt håndgribelig i foråret i Esbjerg Svømmeklub.

Landets idræts- og svømmehaller lå på grund af coronarestriktionerne øde hen, og i den esbjergensiske svømmeklub, der er en af kommunens allerstørste idrætsforeninger, kunne man blot magtesløse se til.

De sædvanlige indtægter fra blandt andet klubbens store internationale svømmestævne udeblev, for det var - ligesom alle andre aktiviteter - aflyst, og der var forsvundet omkring 300 medlemmer.

Annonce

Vi har været meget bevidste om at være synlige på sociale medier, og vi har været gode til at kommunikere med medlemmerne under lockdown.

Mikkel Møller

Fra klubbens side blev der udtrykt bekymring for, om medlemmerne ville komme tilbage i vandet, og om man kunne holde sammen på korpset af 50-60 instruktører.

Masser af vandhunde

Nu er en ny og - indtil videre - normal sæson blevet skudt i gang, og der er til klubbens store glæde mødt masser af vandhunde op til undervisning.

- Vi er lige nu omkring 2.000 medlemmer, og det er faktisk 100 flere, end vi var på samme tidspunkt i 2019, altså før corona, fortæller klubchef i Esbjerg Svømmeklub, Mikkel Møller.

Allerede i foråret var man i klubben meget opmærksom på, at man var nødt til at gøre noget for at lokke medlemmerne tilbage i vandet, og det har man gjort med succes.

- Vi forlængede sæsonen, og så har vi været meget bevidste om at være synlige på sociale medier, og vi har været gode til at kommunikere med medlemmerne under lockdown, siger Mikkel Møller.

Han erkender at svømmeklubben er lidt speciel i forhold til andre idrætsforeninger, fordi konkurrencesvømmerne kun udgør en mindre del, mens hovedparten af medlemmerne er børn og voksne, der ønsker at lære at svømme.

- Det er helt klart et element, og vi har hele tiden vidst, at vi har et godt produkt på hylden, og vi har også mange brugertilpassede tilbud af høj kvalitet. Det kan vi kun tilbyde ved at have kvalificerede instruktører, og på trods af en temmelig stor udskiftning på den front har vi hænder nok også i denne sæson. Så selv om det kun er et øjebliksbillede, så ser det rigtig fint ud for os lige nu, siger Mikkel Møller.

Annonce
Kultur For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sønderborg

Blev det mørkt i stuen i aftes?- Strømsvigt slukkede lyset hos 16.000 husstande

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Haderslev

Bedste skruer op for julehyggen: Spis en hotdog med mundbind og den er gratis

Annonce