Annonce
Læserbrev

Svar: Kære Birthe Visby

Læserbrev: Kære Birthe Visby. Du kalder mig og en anden person fra den "gamle" Løgumkloster Kommune for perfide besserwissere.

Jeg synes nu hverken, at jeg er ondskabsfuld eller bevidst fordrejende, men du har jo lov til at mene, hvad du vil. Besserwisser er jeg i hvert fald ikke, for en besserwisser er en, der mener at vide alt. Det gør jeg ikke, jeg stiller spørgsmål, men jeg får ingen svar.

Der er stillet spørgsmål til konstruerede prøveflyvninger på Rømø, til vindmøllerne, som stadig spøger forskellige steder i kommunen, til seniorhøjskolen, til Hjemsted Oldtidspark og nu til "Store Aaved" i Løgumkloster og meget andet.

Jeg mener, at det er borgmesterens pligt at svare på borgernes/mine spørgsmål, også når han ikke kan lide dem.

Får jeg et fyldestgørende svar, må jeg tage det til efterretning, også når jeg ikke kan lide svaret og så ville de "perfide" læserbreve stoppe i morgen, men "Der er ikke noget at komme efter, alt er foregået efter bogen" er ikke noget fyldestgørende svar.

I øvrigt har jeg på intet tidspunkt kritiseret forvaltningen, jeg har kritiseret Frandsen og den øverste ledelse, og det står jeg gerne ved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce