Annonce
Tønder

Jannik Gorm Hansen, Koralvej 4, 1. tv, 6400 Sønderborg, skriver:

Debat: Som formand for Foreningen HOF kan jeg besvare nogle af de spørgsmål stillet af Andreas Åbling Petersen i JydskeVestkysten den 20. september.

Sp. 2: HOF udgør til dels de kræfter, der er opsatte på at bevare og udvikle parken, til dels de frivillige, der har haft deres gang i parken, og der er ingen grund til at dette ikke kunne fortsætte. Der foreligger ikke et tilbud om at parken skal drives ulønnet af de frivillige, men de frivillige kræfter er et vigtigt aktiv for parken. Det hænger også sammen med næste punkt.

Sp. 3: HOF som forening skulle købe parken, og fordi vi var en forening kunne finansieringen gå gennem bl.a. fonde m.m.

Sp. 4: Artiklen i JV kom som følge af et dialogmøde på Tønder Medborgerhus den 16. september, hvor politikere fra flere partier deltog, og hvor der undervejs blev spurgt, om det ikke var en ide at indgå i dialog med investorgruppen (køberne). Der har været forsøgt kontakt fra HOF’s side om dialog, men det blev afvist.

Dermed er der ikke tale om samarbejde, men udelukkende et dialogmøde for at høre, om der er mulighed for en løsning. Det fører til næste punkt.

Sp. 5: Jo, det er planen. Målet har hele tiden været, at der ikke skulle etableres en autocamperplads i stedet for oldtidsparken. Det vigtigste for HOF er at bevare og udvikle på parken. Om en autocamperplads overhovedet kan etableres, er en anden snak, men HOFs mål er som sagt at bevare og udvikle på parken.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce