Annonce
forside

Svar til Elvis Comic

Læserbrev: Elvis Comic (S) er vred. Han mener, at jeg som udvalgsformand ikke tager politisk ansvar for det store underskud, der er genereret på børne- og uddannelsesområdet. Og at besparelserne vil gå ud over de svageste i samfundet.

Virkeligheden er dog, at det store underskud på områdets decentrale konti allerede var offentligt tilgængeligt på dagsordenen i december. For at sikre, at alle budgettal ville være endelige og for at undgå at skabe unødig uro overfor lærere og andre ansatte, har det hele tiden været hensigten, at sagen først skulle på dagsordenen til marts. Dette har hele udvalget nikket til - herunder også Elvis Comics egen socialdemokratiske byrådskollega.

Elvis Comic noterer sig også, at det er et år efter det nye udvalg er blevet dannet, at der er tegn på økonomisk tumult og der skal rejses et politisk ansvar. Faktum er dog, at det var Socialdemokratiet selv, der havde formandsposten da økonomien begyndte at gå skævt.

Det er sørgeligt, at Elvis Comic som medlem af økonomiudvalget, der også løbende orienteres om sagen, ikke har lyttet til, at der her er tale om menneskelige administrative fejl og ikke noget, der er skabt i ond tro.

Mit råd til Elvis Comic må være, at han faktisk begynder at møde frem til møderne i de udvalg, han er repræsenteret i og spørger sin egen gruppe om indsigt i de sager, Socialdemokratiet selv er orienteret om. Så bliver han i det mindste bedre klædt på til at udtale sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce