Annonce
forside

Svar til Jan Køpke Christensen

Nye Borgerliges Jan Køpke Christensen insinuerer i et læserbrev, at Aabenraa Kommunes ansatte ikke har ytringsfrihed.

Det kan vi klart afvise. Selvfølgelig har kommunens ansatte samme ret til at ytre sig offentligt som alle andre borgere. Det fremgår helt tydeligt af Aabenraa Kommunes kommunikationspolitik, som har et eget kapitel om ytringsfrihed.

Kommunikationspolitikken slår fast, at når man udtaler sig som privatperson, må man naturligvis give udtryk for sine private holdninger i medierne, så længe man ikke bryder sin tavshedspligt. Samtidig siger kommunikationspolitikken naturligt nok, at når medarbejderne udtaler sig som ansatte, omtaler de beslutninger, der er truffet i Aabenraa Kommune, loyalt.

Kommunikationspolitikken blev drøftet og vedtaget af Byrådet den 30. november, hvor 29 af 31 byrådsmedlemmer stemte for. Imod var SF og Enhedslisten.

Efterfølgende har Ombudsmanden på foranledning af en henvendelse fra Enhedslistens Gert Nordklitgaard slået fast, at Aabenraa Kommunes Kommunikationspolitik netop respekterer de ansattes ytringsfrihed.

Som repræsentanter for et seriøst arbejdende byråd i Aabenraa Kommune kan vi derfor forsikre om, at Aabenraa Kommunes kommunikationspolitik ikke lægger hindringer i vejen for de ansattes ytringsfrihed.

Til yderligere beroligelse har alle ansatte i Aabenraa Kommune, der måtte føle, at deres ret til at ytre private holdninger er blevet begrænset, mulighed for at gå til deres tillidsmand og benytte sig af MED-systemet. Og så er ansatte altid velkomne til at kontakte en af os.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

70-årige Birthe føler sig umyndiggjort: Pludselig kunne hun ikke overføre penge fra egen netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Lotte fik økonomisk hjælp til datterens konfirmation: - Det er vigtigere, at hun ikke føler sig udenfor

Annonce