Annonce
Læserbrev

Svar til Karl Johan Kruse

Annonce

Læserbrev: Karl Johan Kruse skriver i et læserbrev, at børnefamilierne sættes i en klemme, når åbningstiderne i daginstitutionerne fra 2020 bliver på 50 timer over hele kommunen, herunder i centerbyerne.

Han beder byrådet undlade at svare, at forældrebestyrelserne kan bestemme de endelige åbningstider. Selvom de de facto kan netop det. Et alternativt til ensartede åbningstider i institutionerne havde været at forringe den generelle tildeling tilsvarende. Så kunne en forældrebestyrelse vælge at sige, at de hellere ville sænke åbningstiderne for at sikre flere varme hænder.

Så ved at byrådet peger på, at åbningstiderne skal være ens for alle institutioner, så er det for at undgå, at vi beder institutionerne holde lige så længe åbent, men med endnu færre hænder ved børnene. Ingen besparelser på børneområdet er hensigtsmæssige, og i denne ekstraordinære svære situation har vi valgt at serviceniveauet ifht. åbningstiderne skal være ens for alle forældre i kommunen.

Karl Johan Kruse noterer sig, at byrådet har lavet noget juks. Ja, det er noget juks, at byrådet har sparet så meget på børnene. Det kan selv jeg ikke forvare, men årsagerne til at der har været store overforbrug – der desværre medfører tilsvarende store besparelser - er ikke noget, der har været politisk kendskab til, før det allerede var for sent.

Nu kan vi blot håbe, at økonomiudvalget ser positivt på eventuelle økonomiske bidrag til børneområdet via finansloven, så de kommer til at blive brugt på netop børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Annonce