Annonce
Læserbrev

Svar til Mads Sørensen: Det passer jo ikke

Læserbrev: Svar til Mads Sørensen

Du mener, at vi i forløbet har kunnet sige for og imod projekt kulturhus.

Det passer jo ikke. Du sagde ved mødet i maj: “Vi skal lytte, men der skal ske en flytning. Mødet drejer sig ikke om at bevare kulturhuset, men om hvordan aktiviteterne kan samles på skolen”. Protester blev afvist. Du forsøger at få det til at se ud, som om byrådet i ren omsorg for os har igangsat processen for at give os bedre vilkår. Det er jo rørende. Men vi, der har deltaget i arbejdsgrupperne, har jo bare været jeres nyttige idioter.

Du holder de 16 millioner op for os, så vi skal forstå, at siger vi nej til jeres generøse tilbud, siger vi nej til skolerenovering. Det har jo ikke noget med hinanden at gøre. Det er jo pebernødder i forhold til, hvad der skal bruges i Varde. Foldager påstår, at alle får bedre forhold. Folkebiblioteket har 163 kvadratmeter og skolebiblioteket 360 kvadratmeter. Fremover i det samlede får man omkring 350. Hold jer til fakta.

Vores kamp for at bevare vort kulturhus er, som mange har sagt, forgæves.

Vi skal blot være taknemmelige og være tilfredse med det, vi tilbydes.

Annonce
Inga Thisted på borgermøde om kulturhuset. Arkivfoto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce