Annonce
forside

Svar til Therkelsen: Konservativ erhvervspolitik

Læserbrev: Tak til Mogens Therkelsen for et relevant læserbrev, hvor han bl.a. spørger ind til De Konservatives stærke erhvervspolitik for Aabenraa Kommune. Vi kan forsikre erhvervet - både små iværksættere og store aktører - at vi har tænkt os endda at forstærke politikken yderligere.

Vi konservative stod fadder til helhedsplanen for Padborg Erhvervsområde, og ved seneste budgetforlig har vi igen bragt netop dette fokus med. Vi stiller gerne op og forklarer, hvordan vi ser den fortsatte udvikling af området, med bl.a. 5G og geografiske udvidelsesmuligheder og infrastruktur.

En erhvervspolitik har som alle andre politikområder til formål at skabe et godt samfund at leve i, og derfor er vi optaget af sund vækst og ordentlige muligheder for små såvel som store erhvervsdrivende.

Men der er også andre politikker, der skal hjælpe os med at nå målet om et godt samfund at leve i. F.eks. socialpolitik, miljøpolitik, og kultur- og fritidspolitik. Politikområderne er ikke indbyrdes konkurrenter, men forskellige indgangsvinkler til at nå det samme mål.

Skaterparken er allerede en del af virkeligheden. Det må vi forholde os til, og vi vil gerne påskønne aktiviteten til glæde for brugerne, mens vi jo ikke, som Mogens Therkelsen måske tror, er ligeglade med, at aktiviteten er lokalplansstridig. Vi belønner ikke ulovligheder med en dispensation!

Vi har sammen med resten af byrådet stemt for igangsættelse af lokalplansforslag 107 og vil parallelt gerne spørge lokalområdet til deres holdning til skaterparken, og her spiller høringssvarene fra erhvervslivet og borgerne selvfølgelig ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce