Annonce
Sydjylland

Sven Sune har hilst for sidste gang

Sven Sune Nielsen glædede sig hvert år til Skyttelaugets optog gennem Sønderborgs gader, hvor han hilste på venner og bekendte. Privatfoto

Sønderborg: Sven Sune Nielsen fra Irisbakken i Sønderborg er død i en alder af 71 år. Han blev ramt af en kræftsygdom for få måneder siden, og sygdommen udviklede sig hurtigere, end han selv og familien havde regnet med.

Han var Sønderborg-dreng og voksede op sammen med to søstre hos forældrene på Møllegade, hvor faderen David Nielsen havde en vognmandsforretning. Sven Sune gik på Reimersskolen og fik siden arbejde i firmaet Quitzau på Vølundsgade, kom ind til militæret, hvor han var sergent ved flyvevåbenet.

Sven Sune fik job ved Post- og Telegrafvæsenet, hvor han i en lang årrække arbejde i linjeafdelingen med jordkabler. Her var han faglig aktiv med en socialdemokratisk baggrund. I tre perioder var han i Grønland og arbejdede her ved telegrafvæsenet.

Han var aldrig bange for at sige sin mening, og det var ligegyldigt, om det var i en lille sluttet kreds eller i en stor forsamling.

For 20 år siden blev han medlem af Borgerforeningen og Skyttelauget i Sønderborg. Her var han meget vellidt og med et stort engagement. Han var altid klar til at hjælpe med det frivillige og ulønnede arbejde. Sven Sune var i adskillige år nattevagt, når der var koncerter i Mølleparken i Sønderborg, og det så han frem til hver sommer. Det samme var tilfældet, når der skulle gøres klar til koncerter på Rønhaveplads i Sønderborg.

I de seneste år havde han også en tjans ved Byens Smørrebrød, hvor han kørte med brødvarer til byens skoler.

Og så hyggede han sig sammen med vennerne, når de om sommeren sad på "bænken" ved havnen og drøftede verdens-situationen.

Sven Sune Nielsen efterlader sønnen Thomas i Aabenraa og søsteren Randi i Sønderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Esbjerg

Narkoman filmede sadistisk vold og voldtægt: Da han blev afsløret, forsøgte han at hænge sig, men endte som dybt hjerneskadet

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce