Annonce
Sydjylland

Sven Sune har hilst for sidste gang

Sven Sune Nielsen glædede sig hvert år til Skyttelaugets optog gennem Sønderborgs gader, hvor han hilste på venner og bekendte. Privatfoto
Annonce

Sønderborg: Sven Sune Nielsen fra Irisbakken i Sønderborg er død i en alder af 71 år. Han blev ramt af en kræftsygdom for få måneder siden, og sygdommen udviklede sig hurtigere, end han selv og familien havde regnet med.

Han var Sønderborg-dreng og voksede op sammen med to søstre hos forældrene på Møllegade, hvor faderen David Nielsen havde en vognmandsforretning. Sven Sune gik på Reimersskolen og fik siden arbejde i firmaet Quitzau på Vølundsgade, kom ind til militæret, hvor han var sergent ved flyvevåbenet.

Sven Sune fik job ved Post- og Telegrafvæsenet, hvor han i en lang årrække arbejde i linjeafdelingen med jordkabler. Her var han faglig aktiv med en socialdemokratisk baggrund. I tre perioder var han i Grønland og arbejdede her ved telegrafvæsenet.

Han var aldrig bange for at sige sin mening, og det var ligegyldigt, om det var i en lille sluttet kreds eller i en stor forsamling.

For 20 år siden blev han medlem af Borgerforeningen og Skyttelauget i Sønderborg. Her var han meget vellidt og med et stort engagement. Han var altid klar til at hjælpe med det frivillige og ulønnede arbejde. Sven Sune var i adskillige år nattevagt, når der var koncerter i Mølleparken i Sønderborg, og det så han frem til hver sommer. Det samme var tilfældet, når der skulle gøres klar til koncerter på Rønhaveplads i Sønderborg.

I de seneste år havde han også en tjans ved Byens Smørrebrød, hvor han kørte med brødvarer til byens skoler.

Og så hyggede han sig sammen med vennerne, når de om sommeren sad på "bænken" ved havnen og drøftede verdens-situationen.

Sven Sune Nielsen efterlader sønnen Thomas i Aabenraa og søsteren Randi i Sønderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce