Annonce
forside

Svend Berg er død på Hospice Sydvestjylland

Svend Berg, Stuckenbergsvej 19, som var uhelbredelig syg, ramt af kræft, er død, på Hospice Sydvestjylland, i en alder af 87 år. Svend Berg var fuldstændig afklaret med sin svære situation og var klar over, at timeglasset kunne rinde ud når som helst.

- Jeg har haft et godt og langt liv og kan ikke forvente mere, sagde Svend Berg til avisen, kort før han og hustruen Aase kunne fejre krondiamantbryllup den 2. august.

65 års dagen blev markeret på Hospice med den nærmeste familie, en repræsentant fra kommunen og en repræsentant fra de to loger, parret har været med i gennem en årrække, nemlig Holger Danske og Prinsesse Marie.

Svend kom i lære i 1945 og er udlært hos Brugsen på Gl. Vardevej. Senere arbejdede han ved Vestjysk Rør- og Sanitetslager og har også solgt huse for Finn Uglebjerg, Gjesing Ejendomshandel og J.K. Villaer. Han har også været lagermand hos Neptun Apotek og var i de sidste tre år billettør i vognbanen hos Fanøfærgeriet, hvor han var meget glad for at være.

Svend Berg efterlader sig udover hustruen to børn, svigerbørn, fire børnebørn og to oldebørn. Børnene er Karin, som bor i Slagelse, og Steffen i Esbjerg.

Svend Berg bisættes mandag den 27.november klokken 13.30 fra Jerne Kirke.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce