Annonce
EfB

Svensk drama til sidste sekund: Tidligere EfB-trio snydt for mesterskab

Djurgaarden, Malmö FF og Hammarby tog henholdsvis guld, sølv og bronze, men Lasse Vibe fik en smuk hyldest, da han sammen med sine tvillingedrenge to afsked med IFK Göteborgs hjemmepublikum. Foto Thomas Johansson / Ritzau Scanpix
Malmö FF-danskerne Jonas Knudsen og Søren Rieks måtte tage til takke med sølvmedaljer, mens Hammarbys Jeppe Andersen måtte bide i bronzen efter en dramtisk sidste spillerunde i Sverige. Lasse Vibe tog afsked med IFK Göteborg med manér.
Annonce

SVERIGE: Mere dramatisk kunne det næsten ikke blive.

Tre hold kunne på sidste spilledag hente det svenske fodboldmesterskab, men trods storsejre måtte danskerklubberne Malmö FF og Hammarby nøjes med henholdsvis sølv og bronze.

Djurgaarden gjorde lige nøjagtig sit job og hentede guldet med med det yderste af neglene med 2-2 efter et comeback ude mod IFK Norrkoeping.

Den tidligere Vejle-spiller, Rasmus Lauritsen havde ellers fået jublen til at bryde frem hos tilhængere af de to jagtende rivaler, da han bragte Norrkoeping foran mod Djurgaarden. Da holdkammeraten Sead Haksabanovic øgede føringen og sendte hjemmeholdet til pause med en føring på 2-0, var guldmedaljerne i den grad inden for rækkevidde for Malmö FF og Hammarby, der samtidig selv var på sikker sejrskurs.

Midtvejs i anden halvleg, havde Djurgaarden vendt lørdagens titelkamp på hovedet. Med to scoringer fik hovedstadsklubben det påkrævede resultat.

Annonce

Skuffede danskere

I Örebro havde Malmö med de to tidligere EfB'ere Søren Rieks og Jonas Knudsen samt Anders Christiansen og Lasse Nielsen ellers fyret en fest op. Rieks scorede selv et mål og lagde op til et andet, da holdet vandt en sejr på 5-0, der altså alligevel kun rakte til sølv.

Hammarby gjorde sit job foran 31.037 tilskuere i Stockholm, men trods en sejr på 4-1 måtte danske Jeppe Andersen, Mads Fenger og holdkammeraterne tage til takke med at bide i bronzen. Ellers måtte de konstatere, at den genrejsning af det tidligere storhold, den nuværende OB-træner Jakob Michelsen blev hentet fra SønderjyskE til Stockholm for at indlede, i det mindste har bragt klubben tilbage i titelkampen. En titelkamp, klubbens tålmodighed ikke tillod Michelsen at være en del af.

Annonce

Afsked med Vibe

Selv om IFK Göteborg endte på syvendepladsen, fik Lasse Vibe en flot afsked med den klub, han har repræsenteret over to omgange. Den tidligere SønderjyskE-spillere scorede en enkelt gang i sejren på 7-1 over Östersunds FK.

- Jeg har fået alt fra denne klub og givet alt, hvad jeg kunne, for dem. Dagen har handlet om at suge så meget ind som muligt, og nu føles det både tungt og behageligt på samme tid. Det kunne ikke være en bedre afslutning, siger Vibe til klubbens hjemmeside.

Ifølge BT bliver den tidligere landsholdsangriber snart præsenteret som ny spiller i FC Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce