Annonce
EfB

Svensk drama til sidste sekund: Tidligere EfB-trio snydt for mesterskab

Djurgaarden, Malmö FF og Hammarby tog henholdsvis guld, sølv og bronze, men Lasse Vibe fik en smuk hyldest, da han sammen med sine tvillingedrenge to afsked med IFK Göteborgs hjemmepublikum. Foto Thomas Johansson / Ritzau Scanpix
Malmö FF-danskerne Jonas Knudsen og Søren Rieks måtte tage til takke med sølvmedaljer, mens Hammarbys Jeppe Andersen måtte bide i bronzen efter en dramtisk sidste spillerunde i Sverige. Lasse Vibe tog afsked med IFK Göteborg med manér.

SVERIGE: Mere dramatisk kunne det næsten ikke blive.

Tre hold kunne på sidste spilledag hente det svenske fodboldmesterskab, men trods storsejre måtte danskerklubberne Malmö FF og Hammarby nøjes med henholdsvis sølv og bronze.

Djurgaarden gjorde lige nøjagtig sit job og hentede guldet med med det yderste af neglene med 2-2 efter et comeback ude mod IFK Norrkoeping.

Den tidligere Vejle-spiller, Rasmus Lauritsen havde ellers fået jublen til at bryde frem hos tilhængere af de to jagtende rivaler, da han bragte Norrkoeping foran mod Djurgaarden. Da holdkammeraten Sead Haksabanovic øgede føringen og sendte hjemmeholdet til pause med en føring på 2-0, var guldmedaljerne i den grad inden for rækkevidde for Malmö FF og Hammarby, der samtidig selv var på sikker sejrskurs.

Midtvejs i anden halvleg, havde Djurgaarden vendt lørdagens titelkamp på hovedet. Med to scoringer fik hovedstadsklubben det påkrævede resultat.

Annonce

Skuffede danskere

I Örebro havde Malmö med de to tidligere EfB'ere Søren Rieks og Jonas Knudsen samt Anders Christiansen og Lasse Nielsen ellers fyret en fest op. Rieks scorede selv et mål og lagde op til et andet, da holdet vandt en sejr på 5-0, der altså alligevel kun rakte til sølv.

Hammarby gjorde sit job foran 31.037 tilskuere i Stockholm, men trods en sejr på 4-1 måtte danske Jeppe Andersen, Mads Fenger og holdkammeraterne tage til takke med at bide i bronzen. Ellers måtte de konstatere, at den genrejsning af det tidligere storhold, den nuværende OB-træner Jakob Michelsen blev hentet fra SønderjyskE til Stockholm for at indlede, i det mindste har bragt klubben tilbage i titelkampen. En titelkamp, klubbens tålmodighed ikke tillod Michelsen at være en del af.

Afsked med Vibe

Selv om IFK Göteborg endte på syvendepladsen, fik Lasse Vibe en flot afsked med den klub, han har repræsenteret over to omgange. Den tidligere SønderjyskE-spillere scorede en enkelt gang i sejren på 7-1 over Östersunds FK.

- Jeg har fået alt fra denne klub og givet alt, hvad jeg kunne, for dem. Dagen har handlet om at suge så meget ind som muligt, og nu føles det både tungt og behageligt på samme tid. Det kunne ikke være en bedre afslutning, siger Vibe til klubbens hjemmeside.

Ifølge BT bliver den tidligere landsholdsangriber snart præsenteret som ny spiller i FC Midtjylland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce