Annonce
Sport

Svensk EM-fest skæmmet af racistiske tilråb: Vi var forberedt

Inquam Photos/Reuters
Alexander Isak udtrykker glæde for støtten fra holdkammerater, efter at han blev udsat for racistiske tilråb.

De svenske landsholdsspillere var blevet informeret om, at der kunne komme racistiske tilråb under EM-kvalifikationskampen ude mod Rumænien.

Det fortæller de ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Med en 2-0-sejr blev EM-billetten booket for de svenske fodboldherrer.

Men deres festaften blev skæmmet af racistiske tilråb fra tilskuerpladserne mod indskifteren Alexander Isak.

- Det er klart, at det er trist lige nu, men vi var forberedt på, at det kunne ske, siger Isak til svensk TV4 ifølge TT.

Den svenske angriber havde i øvrigt kun ros til overs for dommerens håndtering af situationen, som medførte en kortvarig afbrydelse af kampen:

- Jeg spurgte, om han hørte noget. Et par minutter senere annullerede han kampen. Så sagde han, at han havde hørt noget igen, og at "næste gang afbryder jeg kampen", siger Isak til TV4.

- Det varmer faktisk.

Under afbrydelsen kom der også en advarsel til publikum via højttalerne.

Den svenske profil Emil Forsberg er blandt de holdkammerater, som efterfølgende har udtrykt støtte til Isak.

- Det er utroligt beklageligt. Det burde ikke ske. Vi var blevet informeret og vidste, at det kunne ske. Men det gjorde en forskel, at der blev sagt noget i højttalerne, siger Forsberg efter kampen ifølge TT.

- Det er det vigtige - at man ikke bare "fortsætter med at spille fodbold". Dette har intet at gøre med fodbold, siger han.

Netop Forsberg var i oplæggerens rolle til Sveriges første mål, der blev sat ind af Marcus Berg. Det andet mål blev scoret af Robin Quaison.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sønderjyske siger farvel til spillertrio

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce