Annonce
Udland

Svensk politi søger efter kassebil i drabssag om 12-årig

Tt News Agency/Reuters
- Gerningsmændene udviste en total ligegyldighed over for menneskers liv, siger svensk politi talsmand.

Svensk politi leder efter en hvid kassevogn i efterforskningen af et skuddrab på en 12-årig pige syd for Stockholm natten til søndag. En del personer har været til afhøring om skyderiet, men ingen er anholdt i sagen.

- Vi er særligt interesserede i en hvid bil - en form for kassevogn. Hvis nogen har kendskab til den, skal de kontakte politiet, siger Palle Nilsson, som er fungerende politiregionschef, til SVT.

Han vil ikke udtale sig om, hvorvidt politiet mener, at pigen var mål for skyderiet, eller er om hun blev ramt ved et tilfælde.

- Gerningsmændene udviste en total ligegyldighed over for menneskers liv, da de åbnede ild på en plads, hvor der befandt sig flere andre personer, siger han.

Politiet har været tilbageholdende med oplysninger om hændelsen, som er blevet optaget af overvågningskameraer på stedet.

- Der er interessante oplysninger, som vi vil kunne analysere, siger Carolina Paasikivi, som er politiområdechef i Stockholm.

Der er flere ubekræftede medierapporter om omstændighederne på stedet. Ifølge ubekræftede oplysninger fremsat til Sveriges Radio, SVT, skal pigen have været ude at lufte en hund, da hun blev ramt.

Ifølge oplysninger afgivet til Expressen var målene for angrebet to mænd fra et kriminelt netværk, Skuddene skal være affyret fra en bil, som kørte forbi eller hen over pladsen.

Sveriges indenrigsminister, Mikael Damberg, har udtrykt "afsky og bestyrtelse" over drabet, som skete i Norsborg i Botkyrka syd for hovedstaden.

Ardavan Khoshnood, som er speciallæge i akutte sygdomme og kriminolog, siger, at politiets nationale indsats mod bandekriminalitet ikke er lykkedes i forhold til at få mindsket dødelig vold.

Den dræbte pige er et af tilfældigt forbipasserende børn, som er blevet dræbt i forbindelse med den igangværende bandekrig.

- Op mod 15 personer uden forbindelse til de igangværende konflikter er blevet dræbt i det seneste årti, siger Ardavan Khoshnood.

- Denne 12-årige pige er det tredje barn, som har mistet livet i denne såkaldte gangsterkrig.

/ritzau/TT

Annonce
Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Mens der var pause: Socialrådgivere fanget på bånd i mindre pæn samtale om en borger

Tønder For abonnenter

Tønder Kommune med i opløbet om ny naturnationalpark: Kritiker frygter dyr vil sulte ihjel

Aabenraa

Landmænd frygter at solceller kan skade hønsene

Varde For abonnenter

82-årig kritiserer politikeres mange kasketter: Venstremand tjener 760.000 kroner som politiker og er major i Forsvaret ved siden af

Kolding

Lærer på Kolding-skole vinder stor pris: Får hæder og en halv million kroner

Sønderborg For abonnenter

Beboer fortsætter kamp mod udlejer af nybyggede boliger: - Jeg forstår godt, at andre flytter

Danmark For abonnenter

Emils dagbog fra den tyske valgdag: Ølbad på fodboldtribunen, i technotrance på natklubben og klatøjet ved stemmeboksene

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejen For abonnenter

Idrætscenter vil bygge for 55 mio. kr.: Planlægger feriecenter med 180 senge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Michael Boris har brugt ni spillere til tre positioner: Har SønderjyskE-træneren fået lagt brikkerne i sit offensive puslespil?

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Annonce