Annonce
Indland

Svensk søsterduo aflyser Northside-koncert

First Aid Kit aflyser Northside-koncert. Oh Land overtager den tomme plads i festivaloprogrammet.

Den svenske duo First Aid Kit aflyser deres planlagte Europaturné, hvilket betyder, at de ikke spiller på den aarhusianske musikfestival Northside til juni.

Det skriver Northside i en pressemeddelelse.

Aflysningen skyldes uventede helbredsårsager, lyder det.

Duoen har skrevet en besked til deres lyttere og følgere, at de er kede af aflysningerne.

- Vi er knust over at være nødt til at aflyse dette års planlagte sommerkoncerter.

- Vi havde glædet os vildt meget til at skulle spille, men på grund af uventede helbredsårsager kan vi simpelthen ikke gennemføre koncerterne, skriver First Aid Kit i pressemeddelelsen.

Dog forsikrer duoen, at de vil blive friske igen.

Med den korte varsel er det i stedet lykkedes Northside at erstatte duoen med den danske sangerinde og tidligere X-faktor-dommer Oh Land.

Hun skal spille lørdag eftermiddag på festivalen.

Northside, der første gang fandt sted i 2010, løber fra den 6. til den 8. juni. og finder sted i Brabrand ved Aarhus.

På plakaten har festivalen desuden Major Lazer, Bon Iver og Gnags.

Northside gjorde sig tidligere i år bemærket med meldingen om, at de dropper at sælge cigaretter på festivalpladsen fra 2020. Dog vil det fortsat være muligt at ryge under festivalen.

Andre danske festivaler har også offentliggjort deres programmer for sommeren.

Roskilde Festival har præsenteret navne som Bob Dylan, Robyn og The Cure som navne øverst på plakaten.

På den fynske festival Tinderbox spiller Duran Duran, Lana Del Rey og Macklemore.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce