Annonce
Udland

Svenske børn blev holdt indespærret

En svensk familiefar mistænkes for at holde sine fire børn indespærret i årevis og for vold mod sin kone. Faderen nægter sig skyldig.

En familiefar i Uppsala i Sverige er under mistanke for at have holdt sine fire børn, der nu er mellem 16 og 22 år gamle, indespærret i mange år. De har heller ikke fået lov til at gå i skole, skriver avisen Uppsala Nya Tidning, UNT.

Manden, der nægter sig skyldig og kalder oplysningerne urigtige, blev anholdt i slutningen af juni, efter at han var blevet meldt til politiet af sin hustru.

- Politiet kom på besøg, og da var det, at man begyndte at få en mistanke om, at alt ikke var, som det skulle være, siger en talsmand for politiet.

Senere viste det sig, at manden havde holdt sine to døtre og to sønner indespærret og kun ladet dem gå uden for hjemmet i en gruppe i følgeskab med ham.

Alle fire børn er født i Sverige og er svenske statsborgere, men manden og hans kone kommer fra et andet land. Det et ikke oplyst, hvorfra familien stammer.

Både politi, medier og politikere undrer sig over, hvordan det har været muligt for manden at holde sine børn skjult for de sociale myndigheder.

Børnene har det efter omstændighederne godt, siger en talsmand for politiet i Uppsala, der fortsætter efterforskningen.

Faderens advokat, Claes Nylander, siger til nyhedsbureauet TT, at børnene skam gik i skole, bare ikke i Sverige. På grund af den igangværende efterforskning vil han dog ikke komme med flere oplysninger.

Uppsalas borgmester, Cecilia Forss, fortæller, at kommunen også opdagede, at børnene ikke gik i skole i Sverige.

- Men forældrene har oplyst os om, at børnene gik i skole i et andet land og ikke bor i Uppsala i skoleåret, men kun i ferierne, siger hun til TT.

Hun erkender dog, at der er for mange uafklarede spørgsmål i den spegede sag.

- I og med, at forældrene har sagt, at de var udenlands, så er det ikke vores ansvar. Men de har ikke været udenlands. Og vi skal nu have styr på, hvis ansvar det så er, siger Cecilia Forss.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce