Annonce
Sport

Sverige glipper VM-semifinale efter russisk gave

Hendrik Schmidt/Ritzau Scanpix
Sveriges håndboldkvinder havde pludselig VM-skæbnen i egne hænder, men tabte til Montenegro.

Sveriges håndboldkvinder skal ud i en nervepirrende kamp om en plads i OL-kvalifikationen.

Onsdag eftermiddag forpassede svenskerne muligheden for at gå i semifinalen, da det ikke lykkedes at besejre Montenegro, som vandt med 26-23.

Tidligere onsdag havde svenskerne fået en kæmpe gave af Rusland, som lammetævede Spanien med 36-26 og vandt gruppen.

Dermed skulle svenskerne kun koncentrere sig om at vinde sin egen kamp for at sikre avancement til VM-semifinalen, selv om det et døgn forinden havde set meget vanskeligt ud for svenskerne.

Da Spanien tirsdag havde slået Japan, var svenskerne afhængig af selv at slå både Rumænien og Montenegro, mens Spanien skulle tabe til Rusland. Oveni skulle Sverige hente 18 mål i forhold til spaniernes målforskel.

De første betingelser gik alle svenskernes vej, men skæbnekampen mod Montenegro blev en yderst vanskelig opgave.

Montenegro kæmpede nemlig for sin OL-chance, og med en sejr over svenskerne ville Montenegro være sikker på en plads i OL-kvalifikationen.

Derfor gik spillerne på begge hold ind i hvert forsvar og angreb med liv og sjæl, og ingen af holdene fik lov til at stikke af på måltavlen. Derfor var 12-12 ved pausen også et helt retvisende resultat.

Fra starten af anden halvleg fik Montenegro et lille overtag og opbyggede en tremålsføring.

Sveriges landstræner, Henrik Signell, var tvunget til at satse, samtidig med at han forsøgte at opildne de svenske spillere. På den modsatte trænerbænk kunne han se sin landsmand Per Johansson være mere tilfreds med kampens udvikling.

Montenegros svenske landstræner kunne godt nok se sine spillere skyde forbi et helt tomt mål undervejs, men til sidst var centimeterne på Montenegros side.

Odense-spilleren Nathalie Hagman brændte en kontrachance lidt over et minut før tid, og i stedet afgjorde Montenegro kampen få sekunder senere i den anden ende ved at komme i front med tre.

I Danmarks mellemrundegruppe sikrede Norge førstepladsen ved at slå Tyskland med 32-29.

Havde de to hold spillet uafgjort, var de begge gået videre, men nu er det i stedet Holland, som følger med nordmændene i semifinalen.

Sverige og Tyskland mødes i kampen om en uvant vigtig syvendeplads.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce