Annonce
Udland

Sverige har indbudt Nordkorea og USA til nye møder

Kcna Kcna/Reuters
Svensk diplomat siger, at Nordkorea ikke har lukket dørene for forhandlinger med Trump-administrationen.

Nordkorea og USA har fået indbydelse til et nyt møde i Sverige, meddeler den svenske udsending Kent Härstedt i Seoul ifølge Sveriges Radios nyhedsafdeling SR Ekot.

De seneste diplomatiske møder om nedrustning og afspænding fandt sted på Lidingö ved Stockholm i begyndelsen af denne måned. De blev afbrudt af Nordkorea.

Men USA har flere gange siden signaleret, at det er åbent over for nye forhandlinger.

Forhandlingerne er omgærdet af hemmelighedsfuldhed, og det er uklart, hvor langt parterne er fra hinanden, og om de har haft hemmelige kontakter i de seneste uger.

Den svenske udsending har netop besøgt Kina og fører nu drøftelser i Seoul om Nordkorea.

- Vi fører nu en dialog med alle involverede parter - navnlig med USA og Nordkorea, siger Härstedt til det svenske nyhedsbureau TT.

Nordkorea afbrød forhandlingerne med USA med en klage om, at amerikanerne "ikke havde taget noget med til forhandlingerne".

Härstedt fastslår nu, at Pyongyang "ikke har lukket nogen døre".

Møderne mellem Nordkorea og USA i begyndelsen af denne måned på et konferencecenter på det landlige Lidingö var det første arbejdsmøde mellem parterne, siden præsident Donald Trump og Nordkoreas leder, Kim Jong-un, mødtes i juni på grænsen mellem Nord- og Sydkorea.

Der blev de enige om at genstarte forhandlingerne. De gik i stå efter et topmøde i Vietnam i februar, der endte resultatløst.

Trump og Kim havde deres første møde i Singapore i juni sidste år. Her sagde parterne i en kort sluterklæring, at en atomvåbenfri koreansk halvø er målet.

Selv om det er meget småt med resultater, så er der tilsyneladende et godt personligt forhold mellem Trump og Kim.

/ritzau/TT

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce