Annonce
Udland

Sverige havde 94 coronadødsfald i weekenden

En ud af 46 svenskere er eller har været smittet med corona på et tidspunkt i år. Vi skal hjælpes med at flade kurven ud, siger Tegnell.
Annonce

Siden fredag har sundhedsmyndigheder registreret 94 coronadødsfald i Sverige. Det viser tal fra det svenske Folkhälsomyndigheten tirsdag. I alt er 6500 personer med coronasmitte døde i år.

I løbet af weekenden er der bekræftet 17.265 nye smittetilfælde i Sverige. Dermed er det samlede antal smittede oppe over 225.000.

Det svarer til, at én ud af 46 svenskere er eller har været smittet med coronavirus.

- Med tanke på det høje niveau, vi ligger på, er det meget vigtigt, at vi hjælpes ad med at flade kurven ud, siger statsepidemiolog Anders Tegnell på et pressemøde tirsdag.

- Det gør vi bedst gennem at følge de råd, vi har på plads: Bliv hjemme, hvis du er syg, arbejd hjemme om muligt, hav god håndhygiejne, undgå trængsel og undgå sociale sammenhænge, siger han ifølge tv-stationen SVT.

På nuværende tidspunkt ser det dog ikke ud til, at der er ved at være en nedgang i kurven, erkender Tegnell. Og det lægger pres på sygehusene.

Netop nu er 190 coronapatienter indlagt på de svenske intensivafdelinger.

- Vi ved ikke, hvornår det stilner lidt af inden for sygesektoren, men det bliver ikke inden for de næste tre uger, siger han.

I Danmark er der registreret 1367 nye smittetilfælde og otte dødsfald i løbet af det seneste døgn.

I alt har lidt over 73.000 danskere fået bekræftet coronasmitte. Det svarer til én ud af 79.

797 er døde med coronasmitte i Danmark.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Tønder

Tyve stak af med skilt i Sæd

Annonce