Annonce
Udland

Sverige løsner greb om gymnasier og forlænger alkoholforbud

Flere svenske ministre med statsminister Stefan Löfven i spidsen gav torsdag en status på coronakrisen. Foto: 10070 Jessica Gow/Tt/Ritzau Scanpix
Svensk regering åbner nu for, at nogle gymnasieelever kan vende tilbage til klasseværelset.

I Sverige var der både godt og dårligt nyt til befolkningen, da statsminister Stefan Löfven torsdag morgen gik på talerstolen for at gøre status på coronakrisen i landet.

Budskabet fra talerstolen var langt henad vejen, at de fleste restriktioner og anbefalinger nu forlænges på grund af den fortsatte smittespredning.

Dog var der også plads til små justeringer, der blandt andet kommer de svenske gymnasieelever til gode. I de områder, hvor smittespredningen er lav, kan nogle elever således vende tilbage til klasseværelset.

- Justeringerne indebærer, at undervisningen i gymnasiet skal gennemføres som en kombination af fjerundervisning og undervisning i klasseværelset. Disse anbefalinger kommer til at gælde indtil den 1. april, siger uddannelsesminister Anna Ekström, der også var med på torsdagens pressemøde.

Det vil dog blive muligt for hver enkelt kommune at lukke gymnasierne, hvis de lokale eller regionale smittetal kræver det, tilføjer hun.

Også forenings- og kulturlivet vil fremover blive delvist genåbnet for de yngste svenskere.

- Offentlige aktører bør genoptage fritidsaktiviteter for børn og unge på blandt andet kulturskoler og aktiviteter i foreningslivet, hvis regler og generelle råd følges. Disse ændringer gælder for børn, der er født i 2005 eller senere, siger kulturminister Amanda Lind.

Mens regeringen er klar til små lempelser for gymnasier og foreningslivet, så fastholdes en lang række andre restriktioner og anbefalinger.

Et forbud mod salg af alkohol efter klokken 20 bliver forlænget til foreløbig 7. februar.

- Vi er i en meget svær situation. Derfor skal man tage alle foranstaltninger for at stoppe pandemien, siger Stefan Löfven.

- Jeg tror, at alle ved, at hvis man går på restaurant og drikker alkohol, vil forståelsen ikke blive forøget med alkoholindtagelsen, tilføjer han.

Generelle anbefalinger om at bære mundbind i den kollektive trafik er også blevet forlænget og kommer til at gælde foråret ud.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce