Annonce
Rejser

Sverige: Tip til sommeraktiviteter for børnefamilier

Drømmer børnene om at bo på en rigtig ranch, er der mulighed for at leve livet som cowboy og -girl på Sun Dance Ranch i Värmland. Foto: Visit Sweden

Spadsér rundt i den lille by Kungsbacka. Spring i dybet fra et udspringstårn i Varberg. Oplev dinosaurerne i Göteborg. 45 sjove attraktioner i Skare Sommerland. Svæv 90 meter over jorden med 90 kilometer i timen ved Hafstens Resort i Uddevalla.

Det er blot en håndfuld af aktiviter, børnefamilier kan give sig i kast med i løbet af sommeren.

Må sommerferien gerne bestå af lidt leg og læring, er der også mulighed for det. Således kan man i Värmland udleve drømmen som cowboy og -girl på Sun Dance Ranch, være med til at bygge en tømmerflåde med mor og far, inden man glider ned ad Klarälven, eller opleve naturen og dyrelivet i Mariebergsskogen i nærheden af Karlstad.

Læs mere om nyhederne på blandt andet disse links:

https://www.visitvarmland.se/sv/gora/sun-dance-ranch-aktivitetspaket-38576

https://www.visitvarmland.se/sv/gora/timmerflottfard-nedfor-klaralven-54310

https://www.visitvarmland.se/sv/mariebergsskogen-en-park-att-trivas-i

/flla

Annonce
Der er også mulighed for en sommerferie med leg og læring i Skåne, hvor børnene er en del af aktiviteten. Foto: Visit Sweden
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce