Annonce
Debat

Svesken på disken i sagen plejecenter ved Munkebo

Læserbrev: Vi er i Det Konservative Folkeparti virkelig bekymret, når vi kan læse i Jydske Vestkysten, at ikke engang ældrerådet i Kolding, der er folkevalgt og som skal høres i sager, der vedrører borgere over 60 år, ikke er blevet spurgt i sagen ”Plejecenter ved Munkebo”.

For os er der ingen tvivl om, at selvfølgelig skal ældrerådet spørges og komme med deres udtalelse.

For os virker det også underligt, at der arbejdes efter en model, hvor der skal nedrives velfungerende boliger i Munkebo for at gøre plads til et kommunalt plejecenter, specielt når ghettoproblematikken kan løses ved, at en del af de af Alfabo ejede boliger i området kan sælges til private investorer.

Annonce

Hertil kommer, at vi mangler en økonomisk beregning, der viser hvad nedrivning af boliger og opførelse af et plejecenter ved Munkebo koster sammenlignet med et plejecenter opført som barmarksprojekt.


For os er der ingen tvivl om, at selvfølgelig skal ældrerådet spørges og komme med deres udtalelse.


Vi savner også, at der bliver set på andre former for ejerskab. Her tænkes blandt andet på et friplejehjem, hvor kommunen udelukkende betaler den ydelse, der svarer til driften af et kommunalt plejecenter, eller plejecentre drevet af f.eks. OK fonden, som det sker på Drejershus.

Kolding Kommunes økonomiske situation betinger, at vi ser på de økonomisk optimale løsninger. Vi har i Kolding ikke råd til at betale mere, og vi har ikke råd til smarte idealistiske løsninger, hvor parti politik sætter dagsordenen.

Vi håber ikke der bruges en masse energi på sagen – ”Plejecenter ved Munkebo” før der foreligger helt konkrete økonomiske beregninger på hvad, det koster, og hvad alternative løsninger koster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce