Annonce
Tønder

Svigtende høst rammer hårdt på Schackenborg

Schackenborg Slot havde en høst i 2017, som slog alle rekorder. Men årets langvarige tørke kommer til at sætte sit præg på høsten - og dermed også det overskud, der bruges til at drive slottet. Foto: Niklas Majgaard

Også på Schackenborg ser man nervøst på udsigterne til en skidt høst i år. Slottet drives blandt andet for overskuddet fra dets landbrug - og derfor er høsten en vigtig faktor.

Annonce

MØGELTØNDER: 2018 kommer til at stå i stærk kontrast til 2017, hvad angår høstudbyttet for Schackenborg. Så meget står allerede helt klart, for 2017 gav en rekordstor høst, og efter alt at dømme kan 2018 gå hen at blive den dårligste. Måske nogensinde.

Så kontant er udmeldingen fra Schackenborg Fondens bestyrelsesformand, Henrik Wedell-Wedellsborg:

- Jeg kan med sikkerhed sige, at 2017 gav vores bedste høst nogensinde, mens den i år måske kan gå hen at blive den mindste. Vi ved det dog ikke definitivt endnu, men det bliver ikke et ubetydeligt minus for os i år.

Til gengæld er der ikke forandringer i baglandet. Schackenborg Fonden er uden aktionærer, hvilket betyder, at overskuddet fra høsten går til slottet. Derfor er en dårlig høst direkte lig med et tab for Schackenborg Fonden og dermed slottet:

- Fonden er uden aktionærer, så det vi tjener på at drive landbruget går direkte til slottets drift og vedligehold, forklarer Henrik Wedell-Wedellsborg.

Slottet dyrker i alt omkring 900 hektar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce