Annonce
Sønderborg

Svigtende salg får indehaver til at lukke boligbutik

Heidi Meldgård lukker Havekrukken, der den seneste måneds tid også har huset Scrivens Antiques med Rick Scrivens i spidsen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Heidi Meldgård holder ophørsudsalg i Havekrukken i Sønderborg. Lukningen rammer Thomas Ejes stedsøn, som har antikvitetsforretning i del af butikken.

Sønderborg: Drømmen er bristet for Heidi Meldgård, som for små to år siden kastede sig ud i at handle med brugskunst og møbler i Havekrukken på Alsgade.

- Der har nærmest ingen kunder været de seneste fem måneder. Jeg tror, det er nethandel, der har gjort en stor del. Mit indtryk er, at detailhandlen generelt er hårdt ramt, siger den 52-årige indehaver, der har datteren Sandra som ansat i butikken.

Hun lukker butikken hurtigst muligt og har derfor i gangsat et ophørsudsalg med store besparelser på alt.

- Når man tager penge med på arbejde, så holder det ikke længere. Jeg har kæmpet, men hvad skal vi gøre. Gejsten har også være faldende, siger Heidi Meldgård som i sidste uge i samråd med sin revisor tog den endelig beslutning om at lukke.

- Jeg er afklaret, men selvfølgelig også ked at det. Jeg har haft nogle dejlige stamkunder, som har støttet mig, men det var desværre ikke nok til at leve af det.

Lukningen rammer Thomas Ejes stedsøn Rick Scrivens, hvilket Heidi Meldgård er ked af. Hun er god veninde med den 25-årige mands mor Katherine Scrivens.

Sønnen fik derfor for en måneds tid siden fik lov til at indrette antikvitetsforretning i en selvstændig del af Havekrukken. Han rykker nu sin butik til Sydals.

Annonce

Der har nærmest ingen kunder været de seneste fem måneder. Jeg tror, det er nethandel, der har gjort en stor del. Mit indtryk er, at detailhandlen generelt er hårdt ramt

Heidi Meldgård, indehaver af Havekrukken

Starter noget nyt

Parret Heidi Meldgård og Jan Dahnke købte i august 2017 Havekrukken af Lena Nielsen. Butikken lå på det tidspunkt på Grundtvigs Allé og før det i Dybbøl. De rykkede den til Alsgade 54, som tidligere havde huset Jønnes Cykler, inden den gik konkurs.

Jan Dahnke fortsatte med sit rengøringsfirma Flex Rengøring, mens Heidi Meldgård, som også har haft eget rengøringsfirma, kom til at stå for forretningen. Hvornår Havekrukken har sidste åbningsdag er endnu ikke fastlagt, men på butikkens Facebook-side står der, at gavekort og tilgodebeviser skal bruges inden 10. maj.

- Jeg starter noget nyt, men jeg kan ikke sige mere lige nu. Når en dør lukker sig åbner sig en ny. Jeg er klar til nye udfordringer, siger Heidi Meldgård, som også i 24 år har arbejdet i børnehaver og fritidsordning i Sønderborg, hvor hun er fra.

Meldgårds mand ejer bygningen, som huser forretningen. Den er nu sat til salg eller leje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];