Annonce
Varde

Velkommen til Chicago: Svindelramt by vil helst gå under radaren

Børge Juul-Andersen har fuld forståelse for, at Simone Winter, der stod frem med ulovlighederne i Skovlund-Ansager Hallen, føler sig svigtet, når politikerne hidtil kun har udstedt en reprimande. Foto: Yvonn Tittel
De færreste har lyst til at have en holdning til anklager om svindel og bedrag i Skovlund-Ansager Hallen.

Ansager-Skovlund: ”Velkommen til Chicago”, lyder det i Dagli’Brugsen i Ansager. Men ingen vil give en officiel kommentar til situationen med svindelanklager mod byens sportshal.

En situation, der gentager sig i byens købmand og slagterbutik.

- Jeg er så træt af det i vores lille by. Der er så mange, der lægger så meget arbejde i den her by. Hvad der er op og ned i sagen om hallen, har jeg ingen anelse om, men jeg er træt af det, siger Kirsten Juul-Andersen.

Politikerne skal bakke op

Hun er pensioneret ergoterapeut. Hendes mand, Børge Juul-Andersen, er byens pensionerede læge. Han har det skidt med, at politikerne ikke har handlet mere resolut i sagen.

- Når de ikke gør det, efterlader de jo hende, der er stået frem med svindlen, på en uriaspost. Det virker jo bevist, at der er svindlet, og hallens bestyrelse har jo også erkendt det, så kan jeg godt forstå, hun havde forventet, politikerne havde reageret hårdere, siger han og fortsætter:

- Det kan godt være, at halbestyrelsen har været kreative i den gode sags tjeneste, men når hun bliver vidende om ulovligheder, så skal hun jo stå frem, og så skal politikerne bakke hende op.

Træls

I Skovlund er ønsket om at have en mening om svindelanklagerne lige så begrænset. Kun Gert Hermansen vil. Han er indehaver af Mums Kager i Skovlund, men er født og opvokset i Ansager, så han kender begge byer.

Gert Hermansen er født og opvokset i Ansager men har nu i 30 år boet i Skovlund. Han håber, nogen med pondus nu vil tage ordet i Ansager, for der skal orden i sagerne. Foto: Yvonn Tittel

- Jeg synes, det er træls.

- Jeg synes godt nok, Ansager har haft sit på det seneste. Med hotellet, med håndboldklubberne, med Allans Diner og nu med hallen. Det er trist. Der er jo ingen af os, der bryder os om svindel med skattekroner, og det gør det ikke bedre, at hallen siger, andre gør det samme. Ansager fortjener ikke al den ballade. Der må simpelthen være nogen med pondus i byen, der kan slå i bordet og sige, at nu skal der altså orden i sagerne, siger han.

I Ansager en regnvåd onsdag i januar har de færreste lyst til at sige noget om svindel i hallen. Foto: Yvonn Tittel
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension