Annonce
Sydjylland

Svindlere har hugget foto fra Lego-hjemmeside

Sådan præsenteres fup-artiklen om Kjeld Kirk Kristiansen. Billedet af Lego-ejeren i den røde sofa er dog manipuleret. Screendump
Et foto, der angiveligt viser Kjeld Kirk Kristiansen i et tv-studie, kommer i virkeligheden fra Legos egen nyhed om glidende generationsskifte i koncernen i 2016.

Vejle: Kjeld Kirk Kristiansen er langt fra den eneste kendte dansker, som er blevet misbrugt i falske kampagner for bitcoin.

Tidligere har både komikeren Anders Matthesen, fodboldspilleren Nicklas Bendtner og skuespilleren Viggo Mortensen uden deres vidende og accept optrådt i artikler, der talte rosende om bitcoin.

Selv Chili Klaus er blevet misbrugt i de falske artikler.

Det skriver mediet Mandag Morgen.

I Kjeld Kirk Kristiansens tilfælde er artiklen udstyret med et foto, der angiveligt viser Lego-ejeren i den røde sofa i Go' Morgen Danmark-studiet over for studievært Ida Wohlert.

Billedet er imidlertid ikke ægte.

Billedet af Kjeld Kirk Kristiansen er taget fra Legos egen hjemmeside fra et opslag i 2016 om et glidende generationsskifte i Lego-koncernen.

For at få det til at passe i den falske artikel er billedet blevet spejlvendt, og Kjeld Kirk Kristiansens søn Thomas Kirk Kristiansen er skåret væk.

Annonce
Det ægte foto, som svindlerne har brugt, stammer fra 2016, hvor Lego offentliggjorde nyheden om, at Thomas Kirk Kristiansen indtog posten som næstformand i bestyrelsen for Lego A/S, som far Kjeld Kirk Kristiansen indtil da havde haft. Screendump

Sådan gør de

Fælles for de falske artikler er, at de alle er skåret efter samme læst: Efter omtalen af den kendte person, der har tjent styrtende på bitcoin-handel, kommer et link til en hjemmeside, hvor læseren inviteres til selv at prøve bitcoin-fidusen.

I den forbindelse opfordres der til at opgive kreditkortoplysninger og investere et mindre beløb.

I hvert tilfælde har det vist sig at være fup og svindel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Nordtyskland

Tyve stjal guldtænder

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce