Annonce
Sydjylland

Svindlere har hugget foto fra Lego-hjemmeside

Sådan præsenteres fup-artiklen om Kjeld Kirk Kristiansen. Billedet af Lego-ejeren i den røde sofa er dog manipuleret. Screendump
Et foto, der angiveligt viser Kjeld Kirk Kristiansen i et tv-studie, kommer i virkeligheden fra Legos egen nyhed om glidende generationsskifte i koncernen i 2016.

Vejle: Kjeld Kirk Kristiansen er langt fra den eneste kendte dansker, som er blevet misbrugt i falske kampagner for bitcoin.

Tidligere har både komikeren Anders Matthesen, fodboldspilleren Nicklas Bendtner og skuespilleren Viggo Mortensen uden deres vidende og accept optrådt i artikler, der talte rosende om bitcoin.

Selv Chili Klaus er blevet misbrugt i de falske artikler.

Det skriver mediet Mandag Morgen.

I Kjeld Kirk Kristiansens tilfælde er artiklen udstyret med et foto, der angiveligt viser Lego-ejeren i den røde sofa i Go' Morgen Danmark-studiet over for studievært Ida Wohlert.

Billedet er imidlertid ikke ægte.

Billedet af Kjeld Kirk Kristiansen er taget fra Legos egen hjemmeside fra et opslag i 2016 om et glidende generationsskifte i Lego-koncernen.

For at få det til at passe i den falske artikel er billedet blevet spejlvendt, og Kjeld Kirk Kristiansens søn Thomas Kirk Kristiansen er skåret væk.

Annonce
Det ægte foto, som svindlerne har brugt, stammer fra 2016, hvor Lego offentliggjorde nyheden om, at Thomas Kirk Kristiansen indtog posten som næstformand i bestyrelsen for Lego A/S, som far Kjeld Kirk Kristiansen indtil da havde haft. Screendump

Sådan gør de

Fælles for de falske artikler er, at de alle er skåret efter samme læst: Efter omtalen af den kendte person, der har tjent styrtende på bitcoin-handel, kommer et link til en hjemmeside, hvor læseren inviteres til selv at prøve bitcoin-fidusen.

I den forbindelse opfordres der til at opgive kreditkortoplysninger og investere et mindre beløb.

I hvert tilfælde har det vist sig at være fup og svindel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce