Annonce
Sønderborg

Svindlere lænser enkers bankkonti kort før begravelse

Svindlere forsøger at lokke bankoplysninger og adgang til Nemid ud af folk, der har msitet deres ægtefælle for kort tid siden. Det oplever Skifteretten i Sønderborg. Modelfoto
Annonce

Sønderborg: Kvinder i sorg, der netop har mistet deres elskede ægtefælle, bliver ringet op af svindlere. De skaffer sig adgang til enkernes bankkonti ved at udgive sig for at være fra især Skifteretten i Sønderborg eller fra Skat. Alene Skifteretten i Sønderborg har torsdag alene oplevet tre tilfælde.

- Vi har haft tre i dag, hvor en har fået hævet 60.000 kroner og en anden 30.000 kroner. Vi har så en kvinde, der var meget svagtseende, og derfor gav hun et forkert kontonummer til svindlerne. De var så frække at ringe tilbage og forsøge igen, fortæller Klaus Schou, der er afdelingsleder ved Skifteretten i Sønderborg. Tidligere har de haft en lignende sag fra omkring nytår, ligesom der før jul var sager fra Skifteretten i Esbjerg, hvor en kvinde blandt andet har fået hævet 50.000 kroner på sin konto.

- De ser vel dødsannoncer i aviserne, og så kontakter de nok de efterladte kort før begravelsen. Der kan jo være endnu flere sager, end dem, vi er bekendt med, siger Klaus Schou.

Flere af enkerne har meldt sagerne til politiet, og i hvert fald en har fået sine penge tilbage af sin bank. Svindlerne beder typisk om adgang til Nemid og bankkontooplysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce