Annonce
Sønderborg

Svindlere lænser enkers bankkonti kort før begravelse

Svindlere forsøger at lokke bankoplysninger og adgang til Nemid ud af folk, der har msitet deres ægtefælle for kort tid siden. Det oplever Skifteretten i Sønderborg. Modelfoto

Sønderborg: Kvinder i sorg, der netop har mistet deres elskede ægtefælle, bliver ringet op af svindlere. De skaffer sig adgang til enkernes bankkonti ved at udgive sig for at være fra især Skifteretten i Sønderborg eller fra Skat. Alene Skifteretten i Sønderborg har torsdag alene oplevet tre tilfælde.

- Vi har haft tre i dag, hvor en har fået hævet 60.000 kroner og en anden 30.000 kroner. Vi har så en kvinde, der var meget svagtseende, og derfor gav hun et forkert kontonummer til svindlerne. De var så frække at ringe tilbage og forsøge igen, fortæller Klaus Schou, der er afdelingsleder ved Skifteretten i Sønderborg. Tidligere har de haft en lignende sag fra omkring nytår, ligesom der før jul var sager fra Skifteretten i Esbjerg, hvor en kvinde blandt andet har fået hævet 50.000 kroner på sin konto.

- De ser vel dødsannoncer i aviserne, og så kontakter de nok de efterladte kort før begravelsen. Der kan jo være endnu flere sager, end dem, vi er bekendt med, siger Klaus Schou.

Flere af enkerne har meldt sagerne til politiet, og i hvert fald en har fået sine penge tilbage af sin bank. Svindlerne beder typisk om adgang til Nemid og bankkontooplysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce