Annonce
Vejen

Svindlere på spil mod Kongeaa Trailercenter

Pas på, hvis du skulle falde over en tysk udgave af trailercentrets website. Her har Mickey Rasmussen taget et screenshot fra en af de falske sider, som er dukket op på nettet. Foto: Mickey Rasmussen
I hele tre tilfælde på knap to uger er falske websites på tysk dukket op i Kongeaa Trailercenters navn.

Brørup: Den seneste halvanden uges tid har budt på en masse trælse arbejdstimer for Kongeaa Trailercenters IT- & Web-administrator Mickey Rasmussen, som han hellere end gerne havde brugt på mere almindelige opgaver.

Der er således sket det, at udenlandske svindlere har misbrugt Brørup-virksomhedens navn og logo ved at oprette hjemmesider med falske trailervarer til at snyde penge ud af lommerne på kunder, som måtte lade sig narre. Tilmed findes korrekte oplysninger om trailercentret som CVR og telefonnummer samme falske steder.

Mickey Rasmussen fandt ud af det ved, at en intern sælger kom til ham og spurgte, om han kendte noget til en tysk webshop med virksomhedens navn.

- Han viste mig et screenshot fra en kunde, som havde skrevet på tysk, at vedkommende da gerne ville købe en trailer til 500 euro, og det kunne vi ikke forholde os til, siger han.

Web-administratoren har selv haft kontakt til dansk politi, som tilsyneladende ikke er gået videre med sagen, men via advokat er det lykkedes virksomheden at få lukket den pågældende website. Det har dog været en stakket frist.

- Når vi får den ene lukket, dukker de bare op under et nyt domænenavn igen. Den tredje og foreløbig sidste blev lukket i slutningen af sidste uge, men det kan jo lige så godt ske igen, siger Mickey Rasmussen.

Annonce

Vi ville blive rigtig kede af det, hvis der er nogle kunder, som forveksler os med svindlerne og tror, vi prøver at snyde folk.

Mickey Rasmussen, IT- & Web-administrator hos Kongeaa Trailercenter

Frygter forveksling

Trods svindlernes tilsyneladende ihærdighed er der dog ifølge IT- & Web-administratoren ikke gjort mere ud af de falske hjemmesider, end at de designmæssigt langt fra ligner den ægte website.

- Det er en standardhjemmeside, de bruger tilsat vores logo, og så kører det. Noget tyder også på, at de får kunder over til sig via links på Ebay, siger han og tilføjer.

- Vi ville blive rigtig kede af det, hvis der er nogle kunder, som forveksler os med svindlerne og tror, vi prøver at snyde folk.

Mickey Rasmussen tror, at svindlernes interesse i Kongeaa Trailercenter handler om, at virksomheden er Danmarks største af sin slags med et godt ry, og som er nem at finde på nettet. Desuden har han fået oplyst, at svindlerne hverken er fra Danmark eller Tyskland.

Som det fremgår af svindelsiderne, reklameres der for store rabatter på trailere. Der er bare den vigtige detalje, at der ikke er nogen varer i virkeligheden. Foto: Mickey Rasmussen
Mickey Rasmusssen er frustreret over, at svindlernes sider er dukket op flere gange på nettet og sandsynligvis vil gøre det igen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce