Annonce
Vejen

Svindlere på spil mod Kongeaa Trailercenter

Pas på, hvis du skulle falde over en tysk udgave af trailercentrets website. Her har Mickey Rasmussen taget et screenshot fra en af de falske sider, som er dukket op på nettet. Foto: Mickey Rasmussen
I hele tre tilfælde på knap to uger er falske websites på tysk dukket op i Kongeaa Trailercenters navn.

Brørup: Den seneste halvanden uges tid har budt på en masse trælse arbejdstimer for Kongeaa Trailercenters IT- & Web-administrator Mickey Rasmussen, som han hellere end gerne havde brugt på mere almindelige opgaver.

Der er således sket det, at udenlandske svindlere har misbrugt Brørup-virksomhedens navn og logo ved at oprette hjemmesider med falske trailervarer til at snyde penge ud af lommerne på kunder, som måtte lade sig narre. Tilmed findes korrekte oplysninger om trailercentret som CVR og telefonnummer samme falske steder.

Mickey Rasmussen fandt ud af det ved, at en intern sælger kom til ham og spurgte, om han kendte noget til en tysk webshop med virksomhedens navn.

- Han viste mig et screenshot fra en kunde, som havde skrevet på tysk, at vedkommende da gerne ville købe en trailer til 500 euro, og det kunne vi ikke forholde os til, siger han.

Web-administratoren har selv haft kontakt til dansk politi, som tilsyneladende ikke er gået videre med sagen, men via advokat er det lykkedes virksomheden at få lukket den pågældende website. Det har dog været en stakket frist.

- Når vi får den ene lukket, dukker de bare op under et nyt domænenavn igen. Den tredje og foreløbig sidste blev lukket i slutningen af sidste uge, men det kan jo lige så godt ske igen, siger Mickey Rasmussen.

Annonce

Vi ville blive rigtig kede af det, hvis der er nogle kunder, som forveksler os med svindlerne og tror, vi prøver at snyde folk.

Mickey Rasmussen, IT- & Web-administrator hos Kongeaa Trailercenter

Frygter forveksling

Trods svindlernes tilsyneladende ihærdighed er der dog ifølge IT- & Web-administratoren ikke gjort mere ud af de falske hjemmesider, end at de designmæssigt langt fra ligner den ægte website.

- Det er en standardhjemmeside, de bruger tilsat vores logo, og så kører det. Noget tyder også på, at de får kunder over til sig via links på Ebay, siger han og tilføjer.

- Vi ville blive rigtig kede af det, hvis der er nogle kunder, som forveksler os med svindlerne og tror, vi prøver at snyde folk.

Mickey Rasmussen tror, at svindlernes interesse i Kongeaa Trailercenter handler om, at virksomheden er Danmarks største af sin slags med et godt ry, og som er nem at finde på nettet. Desuden har han fået oplyst, at svindlerne hverken er fra Danmark eller Tyskland.

Som det fremgår af svindelsiderne, reklameres der for store rabatter på trailere. Der er bare den vigtige detalje, at der ikke er nogen varer i virkeligheden. Foto: Mickey Rasmussen
Mickey Rasmusssen er frustreret over, at svindlernes sider er dukket op flere gange på nettet og sandsynligvis vil gøre det igen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce