Annonce
Indland

Svinetransport med 575 grise væltede nord for Rødekro

En grisetransport kørte tirsdag morgen ud i rabatten på en sønderjysk landevej og væltede. 575 grise var i transporten. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politiet rykkede tirsdag morgen ud til en væltet grisetransport. Efter flere timers oprydning er vej genåbnet.

En svinetransport med 575 grise væltede tirsdag morgen på en landevej nord for Rødekro.

Lastbilen væltede på Nr Hostrupvej nord for Rødekro i Sønderjylland. Det oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

- Der er dyrlæge på stedet, som tilser grisene. Grisene er ved at blive omlæsset til et nyt køretøj i øjeblikket, skrev politiet omkring klokken 09.30.

I første omgang lød det, at lastbilen kørte med 420 grise, men der var retteligt tale om 575 grise, oplyser politiet. En del af grisene, som har fået skader, bliver aflivet.

Politiets vagtchef Søren Strægaard fortalte tirsdag morgen, at politiet fik anmeldelsen om ulykken klokken 08.27. Han fortalte, at nogle af grisene døde, men han havde ikke tal på hvor mange.

Nr Hostrupvej blev på grund af den væltede lastbil helt spærret mellem Nørre Hostrup og Rangstrup i flere timer. Bilister skulle derfor finde en alternativ rute, indtil der var ryddet op efter ulykken.

- Det tager noget tid at få grisene omlæsset, sagde Søren Strægaard tirsdag morgen.

Lastbilens chauffør er uskadt, men chokeret. Ulykken skete tilsyneladende, da lastbilen kørte ud i rabatten. Men det er uvist, hvorfor den kørte af vejen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Politikere underkender embedsmænd: Centralisering af feriepasning i SFO er en ommer

Annonce