Annonce
Sønderborg

Svingende hjælpepakke: 500 fodgynger tilbydes børnefamilier

Peter Dubgaard er oprindelig skolelærer og manden bag fodgyngen, der forbedrer urolige- og bevægelsesglade elevers koncentration. Arkivfoto: Claus Thorsted
Virksomhed udlåner 500 sansemotoriske fodgynger til familier, så børnene kan få et bedre læringsmiljø under corona-nedlukningen.
Annonce

Sønderborg: Der bliver læst, stavet og løst regnestykker på livet løs i de danske hjem her under coronanedlukningen. Det er samtidig ofte fortællingen om både børn og forældre, der oplever hjemmeundervisningen som svært. Indlæringen udfordres af koncentrationsbesvær, når børnene skal sidde og arbejde i længere tid derhjemme.

Derfor har Sønderborg-virksomheden Resense besluttet sig for at udlåne 500 sansemotoriske fodgynger til familier, der har skolebørn hjemme.

- Vi ved, at bevægelse giver bedre indlæring og trivsel. Det konkluderer rapporter og undersøgelser gang på gang. Men mange er ikke klar over, at særligt børn har stor gavn af at få stimuleret deres bevægelsestrang, når de skal koncentrere sig. Og for forældrene er det nyt, at skulle skabe et optimalt læringsmiljø for deres barn. Derfor sender vi nu vores egen lille hjælpepakke ud til de danske familier, siger Peter Dubgaard, der er indehaver af Resense og opfinderen bag.

Han har selv en baggrund som skolelærer.

Annonce

Hver fjerde skole

SWNX-fodgyngen bruges på en fjerdel af landets skoler. Hjemme kan den skrues fast under spisebordet eller skrivebordet, og så får barnet stimuleret sin bevægelsestrang ved at gynge med benene.

- Man ved, at børns evne til indlæring falder drastisk, når de har siddet stille i ti minutter. Bevægelsen med fodgyngen hjælper børns hjerne med at holde sig vågen, og det hjælper barnet til at kunne holde koncentrationen i længere tid, tilføjer børnefysioterapeut og forfatter, Hannah Harboe.

Peter Dubgaard opfordrer desuden til, at man i det hele taget sørger for at få bevægelse ind i børns hjemme-skoledag. Pauserne skal være aktive, hvor barnet står op og er i bevægelse.


Vi ved, at bevægelse giver bedre indlæring og trivsel. Det konkluderer rapporter og undersøgelser gang på gang. Men mange er ikke klar over, at særligt børn har stor gavn af at få stimuleret deres bevægelsestrang, når de skal koncentrere sig.

Peter Dubgaard


- Fodgyngen er et skridt på vejen, men det er ikke nok, siger han og tilføjer:

- Den er egentlig udviklet til børn med diagnoser, som har svært ved at sidde stille eller ved at holde sig vågen og fokuseret. Men vi fandt hurtigt ud af, at stort set samtlige børn faktisk har gavn af den, så nu bruges den af alle. Så tilbuddet om at låne derhjemme under nedlukningen gælder alle familier.

De familier, der gerne vil låne en SWNX -odgynge, kan bestille den på swnx.dk

Man kan låne fodgyngen gratis i 30 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Vejen For abonnenter

Region Syddanmark erkender problemer med bestilling af vaccine-tid: - Det er ikke nemt at finde rundt i for borgerne

Annonce