Annonce
Aabenraa

Svup-svup: Kommune vil kortlægge de våde fodboldbaner

Fodboldspillerne i Løjt oplever store problemer med våde baner. Dog ikke så slemt som på billedet her, som er fra Løgumkloster. Arkivfoto: André Thorup
På flere idrætsanlæg rundt omkring kæmpes der med dårlige baneforhold, og særligt slemt er det, når der falder store mængder regn. Nu vil kommunen lave en analyse over, hvor der trænger.

Aabenraa: De store mængder vand, der faldt sidste forår, var hårde ved flere af kommunens fodboldbaner.

I eksempelvis både Løjt og Høje Kolstrup ærgrer de sig over dårlige drænforhold, og for Løjts vedkommende stod det i foråret så slemt til, at man var nødt til at aflyse de første to hjemmekampe, fordi banerne ikke var klar.

Senest har halinspektør Steffan Bork Nielsen, der har tre 11-mandsbaner og et område med 5-mandsbaner under sin kommando, søgt om 562.000 kroner til et nyt drænanlæg fra kommunens akutpulje. Men de penge må folkene i Løjt indtil videre spejde langt efter, da den pulje kun består af 100.000 kroner. De penge går i stedet til Bov Svømmehal, der har brug for et nyt klordoseringsanlæg.

Men kommunen bruger nu anledningen til at kigge på baneforholdene generelt i kommunen.

- Vi har aftalt, at projektet i Løjt indgår i prioriteringen, når vi har kigget på forholdene overordnet i kommunen. For der er vist nogle flere baner, der har de samme udfordringer, siger formand i kultur- og fritidsudvalget, Lars Kristensen (V).

Annonce

Forholder mig neutralt

Stig Werner Isaksen, direktør på området, supplerer:

- Vi kigger på hele kommunen og får lavet en analyse. Bagefter kommer vi med forslag til en eventuel rækkefølge over, hvordan man kan bruge pengene, hvis det er det, man vil. Men Løjt får ikke penge fra årets pulje.

Det har halinspektøren i Løjt ikke de store kommentarer til.

- Jeg forholder mig neutralt og tager det, som det kommer, siger Steffan Bork Nielsen.

På seneste møde i kultur- og fritidsuvalget lagde man sig i øvrigt fast på de vedligeholdelsesopgaver, man vil støtte i 2020. Her er der, foruden projektet i Bov Svømmehal, tale om udskiftning af brusere i Grænsehallernes omklædningsfaciliteter, isolering af gavl, udskiftning af porte og renovering af fem omklædningsrum i Kliplevhallen og renovering af nogle omklædnings- og toiletfaciliteter i Arena Aabenraa. Desuden skal Tinglev Fritidscenter have renoveret toiletter mellem skole og hal.

I alt gives der 740.000 kroner i tilskud fra en pulje til større og mindre vedligeholdelsesopgaver i hallerne samt altså 100.000 kroner fra akutpuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce