Annonce
Nordtyskland

Syd for grænsen kan der snart komme udgangsforbud

Gennem en uge i februar var der natligt udgangsforbud i Flensborg. Forbuddet skulle forhindre uønskede sociale, private kontakter i en situation, hvor smitten var ved at komme ud af kontrol. Tiltaget virkede. 

KIEL: Slesvig-Holstens regering er fortsat imod at indføre generelle begrænsninger i retten til at bevæge sig frit i Tyskland, hvis der er flere end 100 nye smittede per 100.000 indbyggere på syv døgn. Alligevel delstaten ikke lægge hindringer i vejen for den skærpede, tyske epidemilov i forbundsrådet.

Forbundsrådet er sammensat af delstaternes repræsentanter og skal godkende alt lovgivning i Tyskland.

- Vi ønsker ingen forsinkelser understregede den slesvig-holstenske ministerpræsident, Daniel Günther fra det konservative CDU, da landdagen tirsdag var indkaldt ekstraordinært for at drøfte stramningerne i epidemiloven. Det skriver mediehuset SHZ.

Annonce

Daniel Günther erkendte, at generelle udgangsforbud skaber betydelige betænkeligheder.

- Vi er ikke grundlæggende mod udgangsforbud. Men grænsen er sat for lavt, hvis de bliver udløst ved 100 nye smittede per 100.000 indbyggere på syv døgn, understregede ministerpræsidenten.

I lovforslaget er der lagt op til udgangsforbud mellem klokken 22 og den efterfølgende morgen klokken fem, hvis smittetrykket passerer den kritiske grænse. Samtidig skal de fleste butikker bortset fra dagligvareforretningerne lukke.

Forbundsdagen skal stemme om lovforslaget onsdag, hvorefter det bliver ekspederet videre til forbundsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce